ENSZ: sok afgán civil meghalt egy amerikai dróncsapásban

Legalább 15 civil vesztette életét Afganisztánban, egy amerikai dróntámadásban, amely eredetileg az Iszlám Állam harcosai ellen irányult – közölte az ENSZ.

Legalább 15 civil meghalt, további 13 pedig megsebesült az Afganisztán keleti részén minap végrehajtott amerikai dróntámadásban, amely eredetileg az Iszlám Állam harcosai ellen irányult – jelentette be az ENSZ, amely a történtek független kivizsgálását sürgette.

A drón szerda reggel mért légicsapást a Pakisztánnal határos Nangarhar tartománybeli Acsin körzetében, amely az Iszlám Állam egyik helyi bástyájának számít. Amerikai tisztségviselők közlése szerint a dzsihadisták egyik állását vették célba.

Az ENSZ afganisztáni támogató missziója (UNAMA) szerint bár néhány szélsőséges meghalhatott a támadásban, de az áldozatok többsége civil volt, ezért a szervezet azonnali, független, pártatlan, átlátható és eredményes vizsgálatot követelt.

Minden szükséges intézkedést megteszünk műveleteink során a polgári áldozatok elkerülése érdekében, és folytatjuk az együttműködést az afgán hatóságokkal annak megállapítására, hogy szükség van-e a történtek alaposabb kivizsgálására” – reagáltak az amerikai erők.

Rovatok: KülföldTelepülés: AfganisztánCímkék: amerikai drón, civil áldozatok, Afganisztán, Egyesült Államok, külföld, ENSZForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »