Ennyit költenek a fogyatékkal élők jobb helyzetére

Harmincöt milliárd forint uniós forrást fordít a kormány a fogyatékos emberek családiasabb környezetben élését lehetővé tevő úgynevezett intézményi kitagolási program folytatására – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a fogyatékosságügyi tárcaközi bizottság keddi ülésén azt mondta: a nagy létszámú intézményekben élő fogyatékos emberek családiasabb környezetben élését lehetővé tevő kitagolási program folytatása mellett a kormány fel is akarja gyorsítani a folyamatot. A bizottság tagjai tájékoztatást kaptak az ezt szolgáló, a fogyatékossággal élőknek ápolást-gondozást nyújtó szociális intézményi helyek kiváltásáról szóló stratégia módosításának előterjesztéséről. Szó volt a budapesti tömegközlekedés helyzetéről és a közeljövőben tervezett beruházásokról is – közölték.

Mindemellett az ülésen meghallgatták a szociális farmok létrehozásának feltételeit vizsgáló, valamint a lakás és lakókörnyezet akadálymentesítésének támogatási rendszerét vizsgáló bizottsági munkacsoport jelentését is.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »