Ennyit ér a Rumcájsz-átnevelő program Franciaországban: nyakon szúrtak egy börtönőrt egy Párizs melletti intézetben

Nyakon szúrt egy börtönőrt egy dzsihadista egy Párizs melletti börtönben. A Le Figaro beszámolója szerint a támadó egy dzsihadista, akit néhány hónapja fogtak el Törökországban, amikor az Iszlám Államhoz akart csatlakozni Szíriában.

Két börtönőrre támadt egy dzshadista rab a Párizs melletti Osnyban található fegyintézetben. Az egyik őrt súlyosan megsebesítette – számolt be róla a Le Figaro. A francia lap szerint Bilal T. több rabtársa segítségével egy 25 cm pengehosszúságú késsel támadt az őrökre még vasárnap. Az egyik felügyelőt nyakon szúrta, őt súlyos sérülésekkel kórházban ápolják.

A hatóságok terrorizmus gyanújával nyomoznak, mert a támadót néhány hónapja fogtak el Törökországban, miközben útban volt Szíria felé, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozzon.

Az intézet egyébként éppen azért nyílt, hogy átnevelje szélsőséges dzsihadistákat, bár a jelek szerint alacsony hatásfokkal működik. Ezt a francia börtönőr-szakszervezet főtitkára Jean-François Forget is jól látja, aki szerint a program “zagyvaság”, kollégái pedig puskaporos hordón ülnek a francia büntetés-végrehajtási intézetekben.

(M1 Híradó – Le Figaro nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »