Ennyire nem érint minket a terrortéma: nemcsak Budapesten járt kétszer Abdeslam, három hétig Felvidéken nyaralt

Három hetet töltött tavaly nyáron "Szlovákia területén" Salah Abdeslam, a tavaly novemberi párizsi terrortámadások feltételezett főszervezője – közölte az aktuality.sk hírportál meg nem erősített szlovák belügyi forrásokra hivatkozva szerdán.

A hírportál úgy tudja, a marokkói származású francia állampolgár tavaly nyári felvidéki tartózkodása során egy nyitrai panzióban lakott. Salah Abdeslam "szlovákiai" kapcsolata egy iraki rokona, egy moszuli származású férfi volt, aki egy szlovák nőtt feleségül.

A hírportál információi szerint éppen Abdeslamot keresték a szlovák rendőrök tavaly novemberben Nyitrán, amikor a párizsi terrortámadások után házkutatások sorát hajtották végre a városban eredménytelenül. Az információkat a szlovák belügyi tárca nem akarta kommentálni.

Salah Abdeslam az egyetlen ismert túlélője annak a tízfős dzsihadista csoportnak, amely tavaly novemberben Párizsban elkövette a 130 halálos áldozattal járó merényleteket. Abdeslamot március 18-án a brüsszeli Molenbeek negyedben, mindössze néhány száz méterre a szülei házától fogták el, pár nappal azelőtt, hogy Brüsszelben robbantásos merényleteket követtek el. Abdeslam tagadja, hogy ő lett volna a párizsi merényletek főszervezője, és azt is, hogy bármi köze vagy tudomása lett volna a belga főváros Zaventem repülőterén és a belváros egyik metróállomásán elkövetett, 32 halálos áldozatot követelő robbantásokhoz.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: Kétszer is járt Budapesten a többi "menekülttel" egyeztetni a párizsi terrortámadások szervezője


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »