Engedményt tett a kormány a tanároknak

Megállapodás született a köznevelési kerekasztal ülésén a nyugdíjas pedagógusok továbbfoglalkoztatási lehetőségeiről – közölte az oktatási államtitkár az ülés után tartott sajtótájékoztatón.

Palkovics László elmondta: abban maradtak, hogy adott esetben az intézményvezető döntése alapján legyen mód legfeljebb kétéves továbbfoglalkoztatásra. Fontosnak tartják, hogy ezen pedagógusok tudása ne vesszen el, és lehetőséget kívánnak biztosítani, hogy szakértőként továbbfoglalkoztathatók legyenek.

Kitért arra is, hogy a jövő héttől az iskolaigazgatók rendelkezésére bocsájtják azt a kártyát, illetve készpénzt, amely a mindennapi működéshez szükséges beszerzéseket biztosíthatja.

Az ülésen tájékoztató hangzott el a szakszervezetekkel folytatott sztrájkbizottsági tárgyalásokról is, amelyek április 4-én folytatódnak – jelezte az államtitkár.

Bíró Gábor, a fenntartói munkacsoport képviseletében elmondta: nem kerülhető meg az állami fenntartás a jövőben sem. Elképzeléseik szerint a struktúra a megyékhez, járásokhoz igazodna. Javaslatukat a május 17-i ülésre dolgozzák ki – közölte.

Szerző: MTI


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »