Engedett az ellenzéknek a kormány, jön a módosítás

Engedett az ellenzéknek a kormány, jön a módosítás

Elfogadta az ellenzéki javaslatokat a Belügyminisztérium a terrorellenes csomag módosításával összefüggésben – jelentette be Tasnádi László rendészeti államtitkár. Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke pedig arról beszélt, nincs információ arról, hogy Magyarországon konkrét terrortámadást terveznének. Közben a CIA cáfolta, hogy konkrét információja lenne egy esetleges terrortámadásról.

Tasnádi László hozzátette: még ma megkapják a parlamenti pártok a módosított szövegtervezetet, és április 12-én újabb ötpárti egyeztetést tartanak a Belügyminisztériumban. „Szeretném jelezni, hogy az ötpárti egyeztetésen elhangzott ellenzéki javaslatokat beépítettük […], tehát módosítottuk az elképzelést. Még ezen a héten új ötpárti egyeztetés lesz, és ki lesz küldve az anyag” – árulta el az államtitkár.

A Honvédelmi Minisztérium is tárgyalna a pártokkal. Az alkotmánymódosításról pénteken tartanak ötpárti egyeztetést.

Nem tud konkrét fenyegetésről

Nincs információ arról, hogy Magyarországon konkrét terrortámadást terveznének, a fenyegetés azonban hiteles – mondta a nemzetbiztonsági bizottság elnöke a testület ülését követően. Molnár Zsolt szerint egy dzsihadista szervezet Portugáliától Magyarországig terjedően akarja egész Európát félelemben tartani, de Magyarországot ért konkrét fenyegetésről nem tud, a terrorkészültség, terrorveszélyeztetettség pedig érdemben nem változott.

„Jelenleg nincs olyan konkrét információja arról egyetlen állami szervnek sem, amely Budapestet vagy Magyarországot terrortámadással hozná összefüggésbe, de az az információ, hogy Portugáliától Magyarországig egész Európát megfenyegették, annyiban hiteles, hogy Európa féljen. Arról, hogy ez konkrétan Magyarországot fenyegetné meg, nincs többletinformáció” – húzta alá Molnár Zsolt.

Ezért a titkosítás

Nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva titkosították a migrációs válsághelyzet kihirdetésének okait. Kósa Lajos a Hír TV kérdésére azt mondta, az adatok érzékeny információkat tartalmaznak a bevándorlás okozta terrorveszéllyel kapcsolatban. A CIA cáfolta, hogy konkrét információja lenne egy esetleges terrortámadásról.

„Több terrorcselekményt elkövettek Európában, és tudjuk, hogy több eset kapcsán is Magyarországon is jártak az elkövetők mint illegális határátlépők. Van, aki többször. Az erről szóló és a további ismereteinket semmiképp sem szeretnénk nyilvánosságra hozni, akármit mond a CIA” – szögezte le Kósa Lajos, a honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnöke.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »