„Én leszek a fekete Rocky!”

„Én leszek a fekete Rocky!”

Nem mindennapi gálát rendeznek május 21-én Moszkvában, ahol a hazai ringben bokszoló Alexander Povetkin (30-1, 22 KO) szeretné elvenni a WBC nehézsúlyú világbajnoki övét a veretlen Deontay Wildertől (36-0, 35 KO). Az amerikai kijelentette, most a valóságban ismétlődik majd meg a Rocky IV.

Noha eddig még nem hagyta el profi pályafutása alatt az Egyesült Államok területét a WBC nehézsúlyú világbajnoka, az első kirándulása igencsak figyelemre méltóra sikeredhet. Ugyanis Deontay Wilder ezúttal Moszkvába lesz kénytelen utazni, hogy összecsaphasson kötelező kihívójával, az orosz Alexander Povetkinnel. A meccs minimum kétesélyes, bár Povetkint sokan sokkal technikásabb és jobb bunyósnak tartják az amerikainál. Már csak eredményesebb amatőr pályafutása miatt is, hiszen az orosz 2004-ben Athénban olimpiát, 2003-ban Bangkokban világbajnokságot, 2002-ben Permben és 2004-ben Pulában Európa-bajnokságot nyert, míg az amerikai egy 2008-as pekingi olimpiai bronzot tud felmutatni.

Wilder máris megkezdte a pszichikai hadviselést, és kijelentette, most valósággá válik Sylvester Stallone legendás filmsorozatának negyedik része, amikor Rocky Balboa Moszkváig utazik el, hogy összecsaphasson Ivan Dragoval. A veretlen világbajnok szerint tökéletesen lemásolják majd a film forgatókönyvét, és május 21-én is amerikai sikernek tapsolhatnak majd a nézők.

– Amire kell, abszolút készen állok majd a moszkvai csatára. Újra láthatja majd mindenki a Rocky negyedik részét, és én leszek az, aki életre kelti a film amerikai bálványát. Én leszek a fekete Rocky Balboa, míg Povetkinre pontosan illik majd Drago szerepe. Ugyanazt fogom tenni a ringben, amit Rocky, legfeljebb abban térünk majd el a film forgatókönyvétől, hogy én nem kapok majd akkora verést azelőtt, hogy kiütöm az ellenfelem – jelentette ki a BBC riporterének Wilder.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »