„Én és az angol válogatott? Soha!”

„Én és az angol válogatott? Soha!”

Chris Coleman, az elődöntős walesi válogatott szövetségi kapitánya ezt kategorikusan kijelentette.

Az Eb egész nap frissülő hírfolyamába itt kapcsolódhat bele.

„Erre soha nem kerülhet sor, sőt soha nem is gondoltam rá, hiszen ízig-vérig walesi vagyok” – nyilatkozta Coleman. Hozzátette: más ország válogatottjának sem lenne az edzője.

Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Roy Hodgson szerződése lejárt, és miután csapata a nyolcaddöntőben kikapott Izlandtól, nem hosszabbítottak vele. A walesi együttes húsz év után az első brit válogatott, amely a négy közé tudott kerülni egy nagy nemzetközi tornán, de a 2012-ben kinevezett Chris Coleman már a nagy sikert megelőzően, májusban új megállapodást írt alá, amely a 2018-as, oroszországi világbajnokságig szól.

A Fulham és a Real Sociedad korábbi vezetőedzője elárulta: szívesen irányítana egy európai élcsapatot, amely érdekelt a nemzetközi kupaporondon. Hozzátette: legszívesebben nem a Premier League-ben, hanem a kontinensen tevékenykedne. „Lenne kedvem ismét külföldön dolgozni, és szerintem jól boldogulnék a bajnokok ligájában” – jelentette ki.

A 46 éves edző kifejtette: a bl-ben szereplő angol csapatok nem benne gondolkodnak, ezért is szeretne más országba menni.

A walesiek a portugálokkal találkoznak az Európa-bajnokság elődöntőjében, a mérkőzést szerda este rendezik Lyonban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »