"Én a szívemet-lelkemet adtam a Gárdának" – jogerős a Bajtársiasság Napja kapcsán megítélt kártérítés

"Én a szívemet-lelkemet adtam a Gárdának" – jogerős a Bajtársiasság Napja kapcsán megítélt kártérítés

Almási Lajos tudósítása a 2016. május 6-án győzelemre vitt 13 meghurcolt gárdista ügyéről. A filmben nyilatkoznak a felperes gárdisták közül négyen és a jogi képviselők (dr. Borbély Andrea és dr. Gaudi-Nagy Tamás), illetve látható a bíróság ítélethirdetése és a rendőrség egykori brutális és jogellenes akciójának néhány részlete.

Bár a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletében enyhén leszállította az elsőfokú kártérítések mértékét, de így is hatalmas elégtétel ez a 2009. július 4-i (Bajtársiasság Napjaként vonult be a történelembe) rendőri erőszakot elszenvedő derék gárdistáknak. A rendőrséggel emiatt perben álló többi közel száz jogsértett gárdista és hazafi ügyére is jótékony hatással lehet ez az eredmény. Az áldozatok peren kívüli jóvátétele, a felelősök megbüntetése, és a kártérítések velük való megfizettetése még várat magára.

Köszönöm a gárdistáknak a kitartást, a bizalmat, és köszönet Andreának, meg irodám minden munkatársának a kiváló csapatmunkát! És végül köszönjük, Potyka bá, hogy velünk voltál és buzdítottál! – írja dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »