Emlékdal: teljes zűrzavar az ügyészségen

Úgy látszik, óriási fejetlenség lett úrrá a VI–VII. kerületi ügyészségen annak kapcsán, mit kezdjenek Tényi Istvánnak (képünkön), a Fidesz tagjának feljelentésével, amit az 1956-os emlékdal költségei miatt tett hűtlen kezelés gyanúja miatt.

A nyomozó hatóság először a szeptember 2-án kelt határozatában elutasította a feljelentést, azzal az indoklással, hogy „hiányzik a bűncselekmény gyanúja”. Két héttel később viszont – szintén a VI–VII. kerületi ügyészség – már arról tájékoztatta Tényi Istvánt, hogy feljelentését áttették a IX. kerületi nyomozó hatósághoz, ott bírálják majd el. Az azonban egyelőre nem derült ki, indul-e nyomozás a dal költségei miatt.

Ismeretes, az emlékév kínos pályát befutó himnuszáról – amelynek címe Egy szabad országért – Tallai Gábor, a Terror Háza programigazgatója azt állította, összesen 50 millió forintba került úgy, hogy az énekesek ingyen vállalták a közreműködést. Az alkotást jegyző világhírű dalszerző, Desmond Child a kritikákat látva szintén azt közölte, hogy „a dalt teljesen ingyen, hazafiasságból bocsátotta a magyar állam rendelkezésére, csupán a közvetlen lemezfelvételi költségeket térítik meg számukra”. Így nem világos, mi került a dal rögzítésén 50 millió forintba.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »