Emelne a Jobbik a köztisztviselők bérén

Hegedűs Lorántné, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: pártja azt szeretné, ha már 2017-től ennyivel nőne az alapilletmény, mivel megfogalmazása szerint így nem csak azok járnának jól, akiknek jár az életpálya-modell.

Az országgyűlési képviselőnő azt hangoztatta: a közszolgálati tisztségviselők nem zsellérek, szükséges az alapilletmény emelése és a bértáblák korrekciója. Szégyenteljesnek minősítette, hogy az Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az unióval 2008-ban kötött szerződés óta az illetmények mintegy 30 százalékot veszítettek értékükből, miközben mostanra "már megszabadultunk a gyurcsányi örökségtől". Szerinte ma egy köztisztviselőnek 33 évig kell dolgozni azért, hogy többet kapjon, mint a garantált bérminimum.

Hegedűs Lorántné szóvá tette azt is, hogy az életpályamodell nem átfogó, csak meghatározott kormánytisztviselőkre – járási és megyei kormányhivataloknál dolgozókra és NAV-dolgozókra – vonatkozik. Ha a szombathelyi stadion becsült mérnökára és a kivitelezői ár közötti 5 milliárd forintos különbséget a köztisztviselők bérére fordítanák, minden dolgozó 10 ezer forinttal többet kaphatna havonta – jegyezte meg.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »