Embertelen: kórházat és pékséget bombáztak

Több kórházat és egy pékséget is bombatámadás ért, sokan meghaltak..

Légitámadás ért szerda hajnalban egy kórházat az észak-szíriai Aleppónak a lázadók kezén lévő részén egészségügyi tisztségviselők és helyi lakosok beszámolói szerint.

A lázadók ellenőrizte városrész legnagyobb sürgősségi kórházának, az M10-esnek az egyik radiológusa elmondta, hogy egy repülőgép kifejezetten az épületre lőtte ki rakétáit. Az intenzív osztályon törmelékek hullottak az ott ápoltakra.

Rakéták találták el a kórház oxigén- és az áramtermelő generátorát, és megszűnt annak ivóvízellátása is. A betegeket átszállították egy másik kórházba – tették hozzá más egészségügyi alkalmazottak.

Találat ért egy pékséget is az al-Maádi városrészben, miközben sok lakos állt ott sorba hajnalban – mondták lakosok.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat úgy tudja, hogy a pékséget tüzérségi lövedék találta el, és legalább hat ember meghalt.

Egy  másik kórház, az M1-es alkalmazottai szerint az ő intézményüket is rakétatalálat érte, és meghalt két súlyos beteg.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Előkerült a Teréz körúti robbantás keresett szemtanújaNem emlékszik semmire a robbantásban megsérült rendőrnő, megszólalt a 3. sérültRovatok: KékfényTelepülés: SzíriaCímkék: kékfény, krimi, kórház, bombázás, Szíria, légicsapás, halálos áldozatokForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »