Emberiseg.hu beszámoló – 2013. évi jelentés

Emberiseg.hu beszámoló – 2013. évi jelentés

Az Emberiseg.hu weboldal 2010-ben született meg Both Gábor budapesti fotós, filmkészítő, publicista és társadalmi aktivista ötletéből. A technikai megvalósítás a hasonló szellemiségű nagykőrösi pék és weboldal készítő, Olasz Sándor munkájának köszönhető. Az ő közreműködése révén 2011 szeptemberétől a honlap sokkal eredményesebben működik.

Az emberiség fejlődése elérkezett ahhoz a stádiumához, amikor alaposan át kell értékelnünk az egyén önismeretét, szerepét a világban, meg kell ismernünk a világ valódi működésének hátterét és egy élhetőbb jövő lehetőségeit, valamint újra kell terveznünk a társadalmi együttélés szabályait mind szűkebb környezetünkben, azaz határainkon belül, mind globális szinten, azaz a Föld egészét tekintve.

A weboldalon naponta jelennek meg különböző témájú tartalmak, amelyek célja, hogy minél többen felismerjék az imént felsoroltak elkerülhetetlen szükségességét. Élhetőbb jövőt ugyanis a jelenlegi emberiség és jövőbeni gyermekeink számára csak sokkal nagyobb tudatossággal és sokkal nagyobb egyéni felelősségvállalással teremthetünk.

Keletkezése óta több, mint 1700 cikk jelent meg az oldalunkon, amelyek egy része egyéb oldalakról átvett anyag, másik fele saját magunk által készített tartalom.

A közel 900 ezer oldallátogatás eddig több, mint 1 millió 700 ezer oldal megtekintést eredményezett. Csak 2013-ban közel 900 ezer látogató volt kíváncsi honlapunkra.

Hírdetés

Az emberiseg.hu létezése óta közel 400 saját rövidebb-hosszabb filmet készítettünk – ebben vannak felvett előadások, konferenciák és rendezvények is.

1-es számú Youtube-csatornánk az Emberiseg.hu indulása előtt, 2007-ben kezdett működni. Az oda feltöltött közel 800 filmnek a kezdetek óta 4 és fél millió látogatója volt a világ valamennyi országából.

2-es számú Youtube-csatornánk 2012. decemberének végén indult, jelenleg közel 200 filmnek eddig több, mint 200 ezer látogatója volt.

FaceBook oldalunk eddig több mint 4000 tetszésnyilvánítást kapott, csoportunk pedig 3480 tagot számlál.

Az Emberiseg.hu szorosan együttműködő partnere kezdetektől fogva a BG71 Stúdió, valamint 2012 tavasza óta az Életért, a Földért és az Egészségért Alapítvány. Noha az alapítvány támogatási összege két év alatt nem érte el a 400 ezer forintot, az oldal fenntartására, anyagaink elkészítésére, és a saját projectek szervezésére 4 év alatt elköltött pénz pedig meghaladja a másfél millió forintot, számos civil szervezetnek, aktivistának, alapítványnak nyújtottunk már segítséget.

Köszönjük a segítséget önkéntes segítőinknek és eddigi támogatóinknak, munkánkat a jövőben is töretlen hittel és lelkesedéssel folytatjuk.

Both Gábor – Emberiseg.hu


Forrás:emberiseg.hu
Tovább a cikkre »