Emberhátrányban vágott vissza az UTA

Labdarúgás – „Bármi is történjen a folytatásban, én büszke vagyok, mert ez megkoronázta a szezont. A szívünket-lelkünket beletettük a játékba. Ez a mi napunk volt” – fogalmazott Nagy Roland edző, miután másodosztályos labdarúgócsapata, az UTA egy drámai összecsapás végén emberhátrányban ejtette ki a Călăraşi-t az élvonalbeli szereplésért zajló osztályozó első szakaszában. 

A párharc szombati viszszavágóján az aradiak már az első félidőben ledolgozták az első csoport második helyezettjének otthonában elszenvedett 3-1-es vereség hátrányukat, de amikor már fél lábbal továbbjutónak érezhették volna magukat, emberhátrányba kerültek. Lendületük viszont töretlen maradt, melynek eredményeként tíz emberrel a pályán is eredményesek tudtak lenni. Harmadik góljuk különösen értékesnek bizonyult, hiszen nem sokkal ezután, a rendes játékidő hajrájában végül megingott a védelmük, és ezzel a vendégek hosszabbításra mentették a találkozót. A ráadás első felvonásában viszont megint az UTA szerzett gólt, és ezzel beállította a továbbjutást jelentő 4-1-es győzelmet. „Ez volt az év meccse” – állapította meg Nagy, aki szerint ebben sokat segítettek a szurkolók is, akik tizenkettedik emberként „tolták” őket előre.

A Liga 1-től már csak egyetlen párharc választja tehát el az UTA-t, ám azt már az idén élvonalban szerepelt Voluntari ellen kell megvívják. A szerdai első meccs házigazdája az Ilfov megyei együttes lesz, majd szombaton a Maros-parti városban dől el az élvonalbeli szereplés joga. Az aradiak edzője még nem tudja, hogy mihez kezd majd elfáradt és a sok piros lap miatt „megcsonkított” keretével, de kétség kívül a végsőkig harcolni akarnak. „Fel kell töltődjünk, energiát kell keressünk a Voluntari elleni párharcra. Igazából minden nekik kedvez, minket csak a sikeréhség és a lelkesség jellemez” – tette hozzá Nagy Roland.

Feljutása esetén az UTA nem játszhat majd hazai közönség előtt, mert élvonalbeli meccsekre alkalmas stadionja 2018-ig még átépítés alatt áll, jelenlegi pályája pedig legfennebb csak Liga 2-es találkozóknak adhat otthont. A DigiSport úgy tudja, hogy a klubvezetés már számításba vette a lehetséges helyszíneket, de a közeli Temesvár helyett inkább Kolozsvár felé hajlanak a közismert UTA–Poli-rivalitás miatt.

A Kolozsvári Universitatea kiesése különben a hétvégén biztossá vált: az „egyetemisták” 3-1-re kikaptak Tatrangon, és ezzel a negyedik helyen zárták a Liga 2 második csoportjának rájátszását. Mellettük a Tatrang és a Resicabánya is a Liga 3-ba lép vissza, miközben a Szatmárnémeti az első csoport harmadik helyezettjével, a Buzăui Gloriával játszik majd osztályozót a bennmaradásért.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »