Embercsempészeket is kimentettek a tengerből Szicíliában

Letartóztattak kedden Szicíliában 16 olyan feltételezett embercsempészt, akik a tengerből kimentett emberek között voltak – jelentette a helyi média. Az illetők azon az olasz hajón érkeztek szombaton Cataniába, amelyen 884 megmentett ember utazott.

Magyar Menedék - Sitchin

A hajó legénysége több olyan lélekvesztőről szedte össze a migránsokat, amelyek Líbiából indulva, nem messze az észak-afrikai ország partjaitól kerültek bajba – közölte az LA7 tévé.

Több kimentett migráns a tévé szerint arról számolt be, hogy fejenként ötszáz-ezer eurót (157-314 ezer forint) fizettek az embercsempészeknek a veszélyes átkelésért, miután több mint egy hónapot töltöttek valamelyik líbiai táborban.

“Csak az embercsempészeknek volt mentőmellényük. A hajókon a migránsok embertelen bánásmódban részesültek, előtte pedig a táborokban kenyéren és vízen éltek” – mondta egy helyi újságnak nyilatkozva Michelangelo Patane cataniai ügyész.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) közölte kedden, hogy legalább 880 migráns vesztette életét a Földközi-tengeren a múlt héten, és velük 2510-re nőtt azok száma, akik az év eleje óta meghaltak. Tavaly ugyanebben az időszakban 1855 haláleset volt.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »