Embercsempészek – Lövöldözés és halálos baleset

Egy motoros meghalt, hét ember pedig megsérült egy Belgiumban kezdődő autós üldözés során, mely három közlekedési baleset után végül Franciaországban ért véget.

Három feltételezett embercsempész elfogásával, egy motoros áldozattal és további három balesettel végződött a pénteki dunkerque-i rendőrségi hajsza – számolt be részletesen a reggeli autós üldözésről a Sky News és az Express brit lap.

Az autós üldözés csütörtök korán reggel Belgiumban kezdődött, mikor egy teherautó sofőrje 17 bevándorlót talált a parkolóban hagyott járművéhez visszatérőben. Állítólag késsel is megfenyegették.

Mikor a belga rendőrség is a helyszínre érkezett, négy iraki férfi villámgyorsan elhajtott egy brit rendszámú Audi A4-essel. A rendőrök azonnal üldözőbe vették őket.

Megálljt parancsoltak a menekülő járműnek, majd nem sokkal később egy tucat lövést eresztettek a kocsira. A négy feltételezett embercsempészek közül kettőt lövés ért, egyikük a vállába, a másik pedig a hasába kapott egy golyót.

A menekülő embercsempészek egy másik balesetbe futottak bele

Az úton hatalmas torlódás alakult ki egy korábbi baleset miatt, ahol tűzoltók és mentők is voltak a helyszínen. A menekülő kocsi megpróbált továbbhaladni a lezárás ellenére is, sok autós rémülten próbált lehúzódni a száguldó Audi elől.

Az iraki férfiakkal teli Audi sofőrje ekkor elveszítette uralmát a a kocsi felett, és egy várakozó teherautóba ütközött. Ezt követően több autó is egymásba rohant.

A harmadik balesetet egy motoros okozta, aki a torlódást látva megpróbálta kikerülni az egymás mögé szorult kocsikat, de szerencsétlenségére ő is egy teherautónak ütközött és a helyszínen meghalt.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »