Elvitte a cica az MSZP-s és DK-s családtagok nyilatkozatát

A Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselői 2015-ben és 2016-ban is nyilvánosságra hozták a velük egy háztartásban élő családtagjaik vagyonnyilatkozatát. Ezzel is mutatjuk, hogy mi nemcsak szavakban, hanem tettekben is komolyan gondoljuk az átlátható és tiszta közélet megteremtését. A családtagokra és a cégekre vonatkozó nyilatkozatok nyilvánosak és megtalálhatók a jobbik.hu honlapon – olvasható a Jobbik közleményében.

A világméretű offshore botrány kirobbanása után a Parlamentben jelentettük be, hogy a Jobbik képviselői aláírnak egy nyilatkozatot, mely szerint nincs érdekeltségük offshore cégekben.
 
Az MSZP és a DK tegnap fennhangon követelte, hogy minden képviselő nyilatkozzon arról, hogy nincs érdekeltsége offshore cégekben, és hozza nyilvánosságra a családtagjai vagyonnyilatkozatát.
 
A Jobbik örül annak, ha az antikorrupciós harcához és kezdeményezéseihez más politikai szervezetek is csatlakoznak. A probléma az, ha ezt csupán szavakban teszik, és a tettek elmaradnak. Ugyanis hiába kerestük, sehol nem találjuk, az MSZP-s és a DK-s képviselők családtagjainak nyilvános vagyonnyilatkozatát, és nem találtuk az offshore cégekre vonatkozó nyilatkozataikat sem.
 
Magyarországnak nem szavakra, hanem tettekre van szüksége. Ezért ismét felszólítjuk az összes országgyűlési képviselőt, hogy hozzák nyilvánosságra a velük egy háztartásban élő családtagjaik vagyonnyilatkozatát, és nyilatkozzanak arról, hogy van-e offshore cégük – áll a közleményben.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »