Elvették Mayweather világbajnoki címét

Elvették Mayweather világbajnoki címét

A Boksz Világszervezet (WBO) megfosztotta váltósúlyú világbajnoki övétől Floyd Mayweathert, mivel az amerikai bokszoló nem fizette be Manny Pacquiao legyőzését követően a szervezetnek járó hivatalos díjat.

Mayweathernek július 20-ig van lehetősége a fellebbezésre, de várhatóan ezzel nem fog élni, ugyanis már a találkozót követően jelezte, szeretne lehetőséget adni a fiataloknak, s le fog mondani címeiről.

Hírdetés

Mayweather május 2-án, az évszázad mérkőzésének titulált összecsapáson egyhangú pontozással győzte le Fülöp-szigeteki riválisát. A találkozó tétje három világbajnoki öv volt, amelyek közül kettőt – a WBC-ét (Boksz Világtanács) és a WBA-ét (Boksz Világszövetség) – Mayweather, egyet pedig – a WBO-ét (Boksz Világszervezet) – Pacquiao birtokolt.

A jegybevételekből, a televíziós közvetítések jogdíjából, szponzori díjakból megközelítőleg 600 millió dollár (közel 168 milliárd forint) folyt be a szervezőkhöz. A kizárólag erre az összecsapásra kötött televíziós előfizetések (pay per view) nagyjából 430 millió dollárt hoztak.

A 12 menetes csatáért a győztes Mayweather 240 millió dollárt (67,2 milliárd forint), Pacquiao pedig 125 millió dollárt (35 milliárd forint) tett zsebre.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »