Elvette az ösztöndíjat, évekig nem jöhet ki a börtönből

Elvette az ösztöndíjat, évekig nem jöhet ki a börtönből

Jogerősen 6 év börtönt kapott az a férfi, aki tavaly tavasszal kirabolt egy fiatalkorút Pécsett. A vádlott különös visszaesőnek számít, korábban már követett el hasonló bűncselekményeket.

„Nyilvános helyen történt a pénzátadás. Lehetősége lett volna, hogy ha bármilyen fenyegetés, bármilyen hatás érte volna, ezt jelezni a körülötte álló személyeknek. Ezt, kérem, vegyék figyelembe, és ezt szíveskedjenek elfogadni” – így Pomozi Zsanett ügyvéd.

A 24 éves vádlott szintén enyhítést kért a másodfokú bíróságtól. „Szíveskedjenek enyhíteni, hogyha lehetséges. Van egy kiskorú gyermekem, szeretnék visszailleszkedni a társadalomba” – mondta.

A Pécsi Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. „Vádlott pont ilyen bűncselekmények miatt is volt már végrehajtandó szabadságvesztésre ítélve. Nem tartotta vissza újabb hasonló bűncselekmény elkövetésétől, és a rablás, főleg ha annak sértettje fiatalkorú, kiemelt tárgyi súlyú bűncselekménynek számít” – magyarázta az ítéletet a Pécsi Törvényszék tanácsvezető bírója, Kiss László.

A vádlott legkorábban 2019-ben szabadulhat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »