Elveszik a németektől az otthonukat, hogy migránsokat költöztessenek bele!

Háborús időkben is szokatlan és felháborító lenne Hamburg városának lépése, amellyel természetesen a “befogadás” és “tolerancia” kultúráját próbálják erősíteni. A város nemes egyszerűséggel kötelezte hat lakás tulajdonosát, hogy az ingatlanokat a helyhatóság által kijelölt bérlőknek adja ki, függetlenül attól, hogy egyáltalán szándékukban áll-e bérbe adni azokat. Mi több, a város megbízást is adott egy cégnek, hogy a lakásokat újítsák fel – szintén a tulajdonosok akarata ellenére és engedélye nélkül – nehogy a bevándorlók rosszul érezzék magukat benne. A munkálatokat rendőri felügyelet mellett már meg is kezdték. Sorina Weiland, az önkormányzat szóvivője újságírói kérdésre megerősítette, hogy a felújítás költségeit is a tulajdonosoknak kell viselniük.

A példátlan intézkedéshez hasonlót Berlinben is terveztek korábban, ott azonban a városvezetőknek józan eszük utolsó morzsájával sikerült belátniuk, hogy ez súlyosan sértené Németország alkotmányát és törvényeit, nem is beszélve bizonyos európai jogi alapelvekről.

A Hamburgban elrekvirált lakások nem önkormányzatiak, hanem magántulajdonban vannak. Az intézkedést egy 1982-ben hozott helyi rendelet tette lehetővé, amely megengedi a városnak, hogy bármely 4 hónapnál régebben üresen álló lakóingatlant hasonló módon kisajátítson. A rendeletet Hamburg szocialista-zöld kötődésű városvezetése 2013 és 2015 között megerősítette több új rendelkezéssel kiegészítette, annak ellenére, hogy az nyilvánvalóan törvény- és alkotmányellenes. Jelenleg gyakorlatilag bármikor utasítást adhatnak a rendőrségnek, hogy valakinek a lakását törjék fel és vegyék birtokba.

A városvezetést azonban nemigen érdeklik holmi európai jogi normák, ugyanis nemrég forróvonalat is létrehoztak, amelyen a “becsületes állampolgárok” névtelen bejelentést tehetnek, ha üresen álló üzleti vagy lakóingatlanról szereznek tudomást. Ehhez a városba érkező napi 4-500 “menekült” miatt van szükség.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »