Elvadult az iskolai erőszak! Ököllel ütötte a roma tanítónőt az anyuka

Elvadult az iskolai erőszak! Ököllel ütötte a roma tanítónőt az anyuka

Mintegy két hete a szombati órapótlások közben egy kisiskolás édesanya berontott a Tiszabői Általános Iskolába majd az ott tanuló gyerekek előtt ököllel ütni kezdte az intézmény egyik tanítónőjét, Menyhért Ildikót.

A tanítónő foga kilazult, szája feldagadt, vérezni kezdett, négy-öt napon belül gyógyuló sérülést szerzett. A támadó a rendőrségi előállítás után bocsánatot kért, szembesítés közben már azt mondta, hogy véletlenül verte falba áldozata fejét.

Az alfahir.hu forrásai szerint mielőtt Menyhért Ildikót megtámadták az egyik diákot igyekezett a helyére ültetni, de az nem teljesítette a kérést. Mi több a kisiskolás felháborodott, mert állítólag ordítottak vele, ezért bepakolt a táskájába és hazaszaladt, hogy behívja édesanyát. Mindketten ugyanabban az utcában élnek, amiben az oktatási intézmény épülete is megtalálható, ezért az utat percek alatt megjárta a gyerek. A harcias édesanya nem mellesleg aznap reggel, már az ominózus eset előtt is kötekedett a tanítónővel. Ráadásul maga hívta fel a rendőrséget, azt állította, hogy gyermekét bántalmazta a tanítónő, holott erre a többi tanuló és Menyhért saját bevallása szerint szó sem volt. A jól látható külsérelmi nyomokból pedig a rendőrség számára is egyértelműen kiderült, hogy kit kell előállítani, Menyhért Ildikóról orvosi látlelet készült.

A hétvége alatt többen igyekezték meggyőzni a tanítónőt, hogy bocsásson meg, mert ha a támadójának szembesülni kell saját tetteinek a következményével, akkor az elkövető népes családja léphet fel Menyhért ellen. A sértettnek azonban elege van abból, hogy egyesek bármit megtehetnek, pedagógusokat molesztálhatnak.

Hírdetés

Menyhért nem ijedt meg, másnap is bement az iskolába, elmondta, hogy nem bántotta a diákjait, pedig az is előfordult, hogy a táskájába nyúltak.

Úgy tartja, hogy nem kell bebörtönözni a támadó anyukát, aki csupán rossz szokások rabja, tanulatlan, ezért nem biztos, hogy mindig logikusan cselekszik. Menyhért szerint elképzelhető, hogy annak idején saját édesanya is hasonló vehemenciával lépett volna fel, ha sírva ment volna haza az iskolából.

Úgy gondolja azonban, hogy a roma édesanya bátorítást kaphatott diplomás emberek magatartásából is.  Menyhértet mikor megérkezett a Tiszabői Általános Iskolába tanítani, ott nem mindenki látta szívesen, egyes kollégái névtelen levelekkel, bizonyíték nélküli, alaptalan eljárásokkal igyekezték lejáratni. Eddig eredménytelenül. Menyhért úgy gondolja, hogy annak köszönheti, hogy a helyén maradt, hogy a KLIK illetékes vezetője nem ült fel a rágalmaknak. Egyes szülők azonban saját tetteikhez éppen a lejárató kampányokból meríthetnek erőt, bátorítást. Így működik egy nem mindennapi iskola, mindennapi erőszak-mechanizmusa. Dúró Dóra jobbikos országgyűlési képviselő éppen a közelmúltban szólalt fel az iskolai erőszak kapcsán, beszélt arról, hogy bizonyos tabuk ledöntését is elengedhetetlennek tartja:

„amennyiben a többség érdekében szükség van arra, hogy egyes gyerekek vagy szülők jogait korlátozzák, akkor ezt meg kell tenni. Hozzátette: az iskolai erőszak spontán szegregációhoz vezethet, az ezt elszenvedő gyerekeket ugyanis szüleik másik iskolába írathatják.”
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »