Elutasította a képviselõház Adrian Gurzau õrizetbe vételét

A képviselőház elutasította kedden a korrupcióval gyanúsított Adrian Gurzau parlamenti képviselő őrizetbe vételét, ugyanakkor jóváhagyta előzetes letartóztatásba helyezését.

A parlament nem először utasítja el a korrupcióellenes ügyészség hasonló kérését. A döntés azt jelenti, hogy a képviselőt az ügyészség nem veheti őrizetbe, de kérheti a bíróság előtt az előzetes letartóztatásba helyezését.

A Traian Basescu volt államelnök által vezetett Népi Mozgalom Párt (PMP) képviselőjét az ügyészség a múlt kedden gyanúsította meg hivatali befolyással való üzérkedéssel.

A vádhatóság szerint a képviselő egyik cége előnyös szerződést kötött egy magánbiztosító céggel, amelynek egyik vezetőségi tagja, Angela Toncescu azt kérte tőle cserébe, járjon közbe a biztosítási felügyeletnél a még jóváhagyásra váró igazgatótanács vezetői mandátuma érvényesítéséért. Gurzaunak az eljárás felgyorsítása mellett arról is meg kellett győznie a felügyelet illetékes tagjait, hogy hunyjanak szemet Toncescunak a korábbi tevékenysége során elkövetett szabálytalanságai felett. (mti)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »