Elúszott a világliga szuperdöntője a Benedek-csapat számára

Elúszott a világliga szuperdöntője a Benedek-csapat számára

Hiába győzte le Magyarország férfi vízilabda-válogatottja kedden 13-10-re Görögországot, mert a világliga-selejtező A csoportjának éléről a hellének jutottak ki a kínai szuperdöntőre.

vamosmagor5_bVámos Márton 3 góllal vette ki részét a végül kevésnek bizonyuló sikerből (fotó: MTI)

Ez volt ugyanis az utolsó fordulója az európai kvalifikációs sorozatnak, Benedek Tibor legénységének pedig öt góllal kellett volna most nyernie Szentesen, hogy a decemberi patraszi találkozó 12-8-as veresége után az egymás elleni meccsek gólkülönbsége nekik kedvezzen.

Erre a játék alapján – ahogyan azt a szövetségi kapitány is jelezte a lefújás után – esélyük lett volna a meccsen, de végül be kellett érniük a második hellyel. Az M4 Sportnak nyilatkozó Benedek elégedett volt teljesítményükkel, de azért azt sajnálta, hogy mégsem jutottak ki a világliga-döntőre. „Nekünk most a legfontosabb az olimpia, és ez mindent felülír” – tette hozzá az ötkarikás játékokra való felkészülést június 13-án kezdő szakember.

Ebben az A csoportban Románia a várakozásoknak megfelelően a harmadik helyen zárt, mivel a bukaresti zárómeccsen Radu (4 gól), Negrean (3), Gheorghe, Goanță, Szabó (egyaránt 2), Oanță, Bușilă, Teohari és Chioveanu találataival 17-8-ra verte a sereghajtó Grúzia legjobbjait. Most volt különben utoljára kerettag Dragoș Stonenescu (37 éves) és Andrei Bușilă (36 éves), ők ugyanis visszavonulnak a válogatottságtól, hogy teret engedjenek a fiatal generációnak.

A B csoportból Szerbia jutott tovább, pedig az utolsó fordulóban váratlanul kikapott hazai pályán 15-13-ra a szomszédos Montenegrótól. Utóbbi mögött az összetettben a spanyolok végeztek. Ők kedden a sereghajtó franciák vendégeként nyertek 8-7-re. A C csoportból Olaszország szerepelhet a kínai fináléban. Az utolsó fordulóban hazai pályán ötméteresekkel nyertek 14-12-re a csoportmásodik horvátok ellen, míg az oroszok a sereghajtó törökök elleni, 13-5 arányú sikerükkel szerezték meg a harmadik helyet.

A Hujcsoúban június 21. és 26. között esedékes szuperdöntőre a házigazda Kína és az európai részvevők mellé csatlakozik még a Japánban rendezendő interkontinentális selejtező első négy helyezettje.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »