Eltűnt egy repülőgép, nagy erőkkel keresik

Eltűnt az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának egy Il-76-os típusú speciális repülőgépe pénteken a szibériai Irkutszki területen, ahová erdőtüzek oltására vezényelték.

A szibériai régió katasztrófavédelmi hatóságának sajtószolgálata szerint a gép fedélzetén tízfős személyzet dolgozott. A Il-76-os megtalálására a hatóságok egy másik repülőt indítanak. A keresést nehezíti, hogy az erdőtüzek miatt a területet sűrű füst borítja. Egy légügyi forrás azt mondta, hogy a repülő háromezer méteres magasságban haladt, amikor eltűnt a radarok képernyőjéről. Azóta a géppel nem sikerült rádiókapcsolatot létrehozni – írja az MTI.

A légiforgalmi szolgálatok egy forrása szerint a gép műszakilag kifogástalan állapotban volt, a személyzetnek pedig nagy tapasztalata volt tűzoltási feladatokban, akárcsak humanitárius segélyek célba juttatásában és légi mentési akciók végrehajtásában.

Irkutszk térségében tombolnak Szibériában a legnagyobb erdőtüzek, amelyek mértékét a katasztrófavédelem segítségével sikerült csökkenteni. Az oltásra Il-76-os és Be-200 tűzoltó repülőgépeket vetettek be.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Eltűnt egy huszonhárom éves kárpátaljai lányEltűnt férfi holttestét sodorta partra a vízRovatok: KülföldTelepülés: OroszországCímkék: külföld, Oroszország, eltűnt repülőgép, rendkívüli állapot, SzibériaForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »