Eltűnt egy Párizsból Kairóba tartó utasszállítógép

Eltűnt a radarernyőről csütörtök hajnalban az EgyptAir egyiptomi légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata. Háy György repülésbiztonsági szakértő a Ma reggelben azt mondta: egyetlen repülőtérről sem jelentették, hogy a gép földet ért volna, arra pedig minimális az esély, hogy repülőtéren kívül szállt le, mert olyan térségben tűnt el, ahol nagyon sűrű a radarlefedettség.

A repülőgép 66 emberrel, 56 utassal és 10 fős személyzettel a fedélzetén szerdán 23.09 órakor szállt fel Párizsból, és kairói idő szerint 2.45 órakor veszett nyoma. A legfrissebb hírek szerint egy gyerek és két csecsemő is volt az utasok között.

A légitársaság először azt a tájékoztatást adta, hogy a repülő mintegy 80 mérföldre, nagyjából 10 percre az egyiptomi légtértől tűnt el, majd ezt pontosítva azt írta: a repülőgép 10 mérföldet tett meg Egyiptom légterében mielőtt eltűnt. A repülő 37 000 láb, körülbelül 11 300 méter magasan repült, amikor nyoma veszett.

A flightradar24.com járatkövető honlap adatai szerint az eltűnt repülő egy 2003-ban gyártott Airbus A320-as, utolsó ismert helyzete pedig a Földközi-tenger fölött volt. A honlap adatai megerősítik, hogy a gép 37 000 láb magasan repült. Utolsó ismert sebessége 534 csomó, ami körülbelül 990 kilométer óránként.

Háy György repülésbiztonsági szakértő a Ma reggelben azt mondta: egyetlen repülőtérről sem jelentették, hogy a gép földet ért volna, arra pedig minimális az esély, hogy repülőtéren kívül szállt le, mert olyan térségben tűnt el, ahol nagyon sűrű a radarlefedettség. A szakértővel készült beszélgetést a képre kattintva nézheti meg.A légitársaság azt írta, hogy a mentő és kutató egységek már elindultak, hogy kiderítsék, mi történt az eltűnt repülővel.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »