Eltévedt golyó ölt meg kis híján egy újságírót

A lovas központ sajtósátrába vágódott be egy eltévedt lövedék, senki sem tudja, ki lőtt.

A lovas versenyeknek otthont adó helyszínen a Deodoro klaszterban szombaton egy golyó lyukasztotta át a média sátor tetejét. Az AFP egyik újságírója fotót is készített a szakadásról – írja a gulfnews.com. Szerencsére senki sem sérült meg, de egy új-zélandi újságíró sokkot kapott a történtek hatására, ugyanis a füle mellett zúgott el a lövedék.

Fotó: gulfnews.com

Az új-zélandi csapat beszámolója szerint egyébként eltévedt golyóról lehet szó, ugyanis nem volt egyetlen fegyveres sem a környéken, aki rájuk akart volna támadni. A szervezők azt tanácsolták – újfent – az olimpikonoknak, és az olimpián dolgozóknak, hogy csak a számukra kijelölt helyszíneken mozogjanak.

Nem ez volt az egyetlen életveszélyes helyzet Rióban szombaton. A tűzszerészek semmisítettek meg egy gazdátlanul hagyott hátizsákot a férfi országúti kerékpárverseny célegyese közelében. A robbanás a sajtólelátó közelében történt, akkor, amikor még nagyjából 70 kilométere volt hátra a mezőnynek. A közbiztonsági szolgálat munkatársa elmondta, hogy valószínűleg egy hajléktalan táskájáról volt szó.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »