Eltévedt egy intercity

Eltévedt egy intercity

Vizsgálatot indított a GYSEV, miután szerda reggel a Szombathelyről Budapestre tartó Alpokalja intercity Répcelak helyett Sárvárra futott be, a rossz irányba közlekedő vonat utasai pedig emiatt hetvenperces késéssel jutottak el úti céljukhoz.

A GYSEV Zrt. tájékoztatása szerint a Szombathelyről Budapestre tartó gyorsvonat Porpác állomásnál rossz irányba fordult, és Répcelak helyett Sárvárra futott be. A kerülő miatt a szerelvény több mint egyórás késéssel közlekedett. Az utasok esetleges kártérítési igényét megtéríti a vasúttársaság.

„Ma reggel 6 óra 5 perckor történt ez az eset. A Szombathelyről Budapest irányába közlekedő 917-es számú intercity vonatot Porpác állomáson helytelen irányba, tehát Sárvár felé közlekedtették. A vonat Sárvár állomásról visszafordult, majd Porbáctól Csorna irányába közlekedett tovább. Az intercity emiatt mintegy hetvenperces késéssel tudott közlekedni. A GYSEV Zrt. megkezdte az eset körülményeinek kivizsgálását. Amennyiben a késés miatt az érintett utasok kártérítési igényt nyújtanak be, természetesen megtéríti a vasúttársaság. A GYSEV Zrt. az okozott kellemetlenségért az utasok szíves elnézését kéri” – mondta Rázó László, a vasúttársaság szóvivője.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »