Eltérő kultúrájú idegenek: AZ ORSZÁG 80%-ka azt akarja, hogy be ne tegyétek a lábatokat!

Egy friss közvélemény-kutatás szerint egy év alatt nagyot fordult a menekültekhez hozzáállás, az ország nagy többsége nem szolidáris velük, és a menekülteket utasítják el a leginkább a különböző csoportok közül. A kutatás szerint nőtt a részvételi hajlandóság a kvótanépszavazáson és egyértelműen a nemek nyernének.

Sikeresnek tűnik a menekültellenes kormányzati kampány – derül ki a Publicus közvélemény-kutató cég és a Vasárnapi Hírek közös reprezentatív felméréséből, amely a lapban jelent meg.

A kutatás rámutatott arra, hogy a tavalyinál is jóval erősebb lett az idegenellenes hangulat az országban: 2015 szeptemberében a megkérdezettek 52 százaléka gondolta úgy, hogy a menekülteket emberségesebben kellene kezelni, sőt, 64 százalék úgy vélte, hogy kötelességünk segíteni rajtuk, idén viszont már csak 44 és 35 százalék.

A szolidaritás is nagymértékben csökkent: 2015 szeptemberében még a megkérdezettek 56 százaléka volt szolidáris a menekültekkel, idén már csak 21 százalékuk, de már tavaly is alacsony volt azok száma, akik befogadták volna a menekülteket – tavaly 37 százalék gondolta úgy, hogy a lehetőségeinkhez mérten fogadjunk be menedékkérőket, mostanra ez az arány 21 százalékra zsugorodott.

A menedékkérők ráadásul a leginkább elutasított rétegbe kerültek, a megkérdezettek 21 százaléka viselné csupán jól, ha egy szíriai menedékkérő költözne a szomszédjába, érdekes módon egy afrikai bevándorlót 3 százalékkal jobban elfogadnának.

A kutatás szerint a válaszadók 79 százaléka menekültellenes, annak ellenére, hogy úgy gondolják, hogy a keletről érkező migránsok 42 százaléka életveszélyből menekül. 57 százalékra tették a gazdasági bevándorlók és 2 százalékra a terroristák arányát.

A megkérdezettek 78 százaléka nem akarja, hogy menekültek Magyarországon telepedjenek le. A Fidesz-szavazók 92 százaléka, a jobbikosok 94 százaléka, illetve az MSZP-szavazók 69 százaléka is elutasítja a menekültek befogadását, és azt is gondolják, hogy a „menekültek veszélyesek”. A diplomások 60 százaléka ért egyet ezekkel az állításokkal.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »