„Elsüllyesztette” vendégeit a VSK a BL-selejtezőben

„Elsüllyesztette” vendégeit a VSK a BL-selejtezőben

Csoportelsőként jutott tovább a Nagyváradi VSK férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája első selejtezőköréből, míg a román bajnok Steaua a négyese második helyéről továbblépve várja a második kör hétfői nyoni sorsolását.

tibinegrean-foto Christian Sandor_b(fotó: foto Christian Sandor)

A partiumiak, mint ismeretes, hazai környezetben fogadták az A csoport mezőnyét, ahol a török Galatasaray és a holland Utrecht mellett a horvát Mornar Split számított a legerősebb ellenfélnek. Kádár Kálmán edző előzetesen még kiegyensúlyozott meccsekre készült, de végül nem kellett izgulnia, mert a sokat emlegetett hátvédhiány egyáltalán nem okozott problémát. A holland bajnok ellen ugyan kellett pár percet várni, amíg támadásaik célba értek, ám az első negyed derekától már megfékezhetetlen volt a csapat. A térfélcsere előtt 8-1-re elhúzott, így a harmadik és negyedik negyedben csupán tartania kellett az eredményt, hogy végül 11-5-re megnyerje a meccset.

Másnap ismét azzal a Galatasarayjal találkozott, amelyet épp egy héttel korábban győzött le egy váradi barátságos tornán. A Mornar ellen 13-7-re elveszített első meccsük után a törököknek ez volt az utolsó lehetőségük arra, hogy továbbjutási esélyüket életben tartsák, ám a 2-2-re végződött első negyedet leszámítva nem tudtak beleszólni a három pont sorsába. Az összesen öt találatig jutó Tibi Negrean vezérletével megúsztak a „piros-kékek”, és hiába szerepelt a volt VSK-hátvéd, Milos Korolja most az isztambuli csapatban, mert a vendégek így sem találtak ellenszert a 14-7 arányban győztes házigazdák játékára.

Ezzel el is dőlt, hogy az Utrechtet 13-6-ra felülmúló Mornar mellett a Várad jut tovább a csoportból, amelynek első helyéért vasárnap játszották a rangadót. Ez a meccs, ahogyan arra számítani lehetett, már kiegyensúlyozottabb volt, ám a VSK újfent irányítása alá vonta a játékot, és végül meggyőző, 10-6 arányú győzelmet aratott.

A máltai D csoportban a Steaua 9-7-re elbukta a Herceg Novi elleni összecsapást a csoportelsőségért, ám utána 19-6-ra felülmúlta a házigazda Valettát és a lengyel Arkonia Szczecint is legyőzte 17-3-ra, hogy a montenegrói alakulat mögött, a második helyről továbbjusson. A portugáliai C csoportot az olasz Verona nyerte meg az orosz Szintez Kazany előtt, míg a budapesti B csoportból a vártaknak megfelelően a házigazda OSC százszázalékos teljesítménnyel jutott tovább a mögötte második Hannover társaságában.

A soron következő második körben csatlakozik a küzdelemhez az Eger, a horvát Rijeka, a német Duisburg, a görög Vouliagmeni, a francia Marseille, az olasz Brescia, a spanyol Sabadell, valamint a szerb Crvena zvezda. A meccseket október 14–16-án rendezik majd. A főtáblán selejtező nélkül, szabadkártyával versenyezhet a Szolnok, a horvát Jug Dubrovnik, a német Spandau, a görög Olimpiakosz, a francia Nice, az olasz Pro Recco, a szerb Partizan, valamint a spanyol Barceloneta.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »