Elsőként Székesfehérváron a Puskás Ferenc 10 című vándorkiállítás

Elsőként Székesfehérváron a Puskás Ferenc 10 című vándorkiállítás

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum lesz az első állomása a “Puskás Ferenc 10” című országjáró vándorkiállításnak: a pénteki megnyitót követően több héten át lesznek láthatók az egykori labdarúgó relikviái.

Balogh Balázs, a Puskás Intézet igazgatója, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, hogy Puskás Ferenc életútjának megismertetése az egyik fő céljuk, ezért olyan kincseket is kiállítanak a múzeum Megyeház utcai épületében, amelyek korábban sohasem voltak láthatók. A tárlat éppen november 25-én, az évszázad mérkőzésének nevezett londoni 6:3 63. évfordulóján nyílik majd meg – tette hozzá. Mint mondta, a 2016/17-es szezont a Puskás Akadémia névadója halála 10. évfordulójának szenteli. A jubileumok sorát bővíti, hogy jövő áprilisban lesz 10 éve annak, hogy a felcsúti labdarúgó akadémia felvette Puskás nevét, valamint 2017-ben tizedik alkalommal rendezik meg a Puskás-Suzuki Kupát.

Az MTI kérdésére elmondta: a legendás labdarúgó pályafutásának és életének minden korszakából kiállítanak emléktárgyakat. Megtekinthető lesz a Budapest Honvéd 1950-es bajnoki zászlója, a Real Madriddal nyert kupák, gólkirályi és BEK-serlegek, valamint az Aranycsapat szövetségi kapitányának, Sebes Gusztávnak az 1953-ban, kézzel írt taktikai elképzelése, amelyben azt jegyezte le, miként kell legyőzni az angolokat.

Brájer Éva alpolgármester kiemelte: a város büszke arra, hogy egy ilyen reprezentatív kiállításnak adhat otthont. Úgy vélte, a sport az egyik legnagyobb dolog, amely összetart akár egy egész nemzetet és a jövő generációinak is példát mutathat.

Kulcsár Mihály múzeumigazgató felidézte, hogy a Puskás Intézet megkeresésére azonnal igent mondott, pedig nem ismerte a kiállítás anyagát. Elmondása szerint a tárlat ingyenesen lesz látogatható december 18-ig.

 

MTI

The post Elsőként Székesfehérváron a Puskás Ferenc 10 című vándorkiállítás appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »