Első alkalommal az állatkertben

Első alkalommal az állatkertben

Az Impreuna-Egymásért Egyesület egyik fő célja a nehéz sorban élő családok segítése, támogatása. Munkájuk során kiemelkedően fontos számukra, hogy a gyerekeknek a mindennapi életben szükséges dolgok mellett élményeket, különleges programokat is nyújtsanak, hiszen nélkülük ezek elérhetetlenek lennének számukra.

Az idei évre igazán különleges programmal rukkoltak elő, amire már hetek óta készülnek. Karitatív egyesület révén komoly munkával gyűjtötték össze azt az összeget, amely révén a gyerekek ingyen eljuthattak a Nagyváradi Állatkertbe és még ebédet is kaptak.

A szombaton megrendezett kiránduláson 64 személy vett részt, ebből 50 gyerek, a többiek az őket kísérő felnőttek. A gyerekek három helyről érkeztek, egy részük a nagykárolyi Könnycsepp Alapítványtól, továbbá a nagykárolyi Szociális Központban zenét tanuló gyerekek, illetve az amatőr színtársulat tagjai, és az egyesület által segített családok gyerekei.

A gyerekeknek egyedülálló, maradandó élmény volt a kirándulás, hiszen nagy részük még soha nem volt állatkertben. A kirándulók minden percet kihasználtak, még hazafelé is végig énekeltek, játszottak a buszon. A kicsik a nap során két hot-dogot, és meglepetésként egy-egy fagyit is kaptak.

A kapott kedvezményeknek köszönhetően még maradt pénz az útra szánt összegből, amely szintén jó célra fordítódik: az egyesület munkatársai elviszik a cirkuszba a gyerekeket a hétvégén. A nagy sikerre való tekintettel pedig egy újabb kirándulást terveznek, újabb gyerekeknek, újabb helyszínre.

Bagosi Andrea
nagykaroly.szatmar.ro


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »