Elrontják a Telekom buliját: nem vehetnek 200 ezer SIM-kártyát a hajléktalanok

Elrontják a Telekom buliját: nem vehetnek 200 ezer SIM-kártyát a hajléktalanok

Egyeztetések folynak a kormány, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a mobiltelefon-szolgáltatással foglalkozó cégek képviselői között arról, hogy a jövőben illetéktelenek ne juthassanak feltűnés nélkül nagy mennyiségű telefonos SIM-kártyához – írta pénteki számában a Magyar Idők.

Erre az után került sor, hogy egy hajléktalan nevére szervezett bűnözői körök 200 ezer T-Mobile SIM-kártyát vásároltak, amelynek egy része a párizsi, illetve a brüsszeli merényleteket végrehajtó terroristasejt tagjaihoz vándorolt.

A szolgáltató nem érezte különösnek, hogy valaki 200 ezer SIM-kártyát vesz.

A napilap belügyminisztériumi forrásokra hivatkozva azt írta: a kabinet napokon belül konszenzusos javaslattal áll elő az ügyben.

A Magyar Idők szerint a mobilszolgáltatók profitorientáltsága és a magyar nemzetbiztonsági érdekek közötti ellentétet kell feloldani az egyeztetéseken.

Úgy tudják, a miniszterelnök, a kormány több tagja és a terrorelhárítás vezetői már tárgyaltak a SIM-kártyák ügyéről. Az érintett testületek most azt vizsgálják, hogy a hírközlési törvény módosítása szükséges-e az ügyben, vagy egyéb módon kötelezik a szolgáltatókat arra, hogy hasonló esetekben miként járjanak el.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »