Elrabolták El Chapo fiát

A ragadványnevén El Chapóként (Köpcösként) emlegetett mexikói drogbáró fia is azon férfiak között volt, akiket elrabolt egy csoport fegyveres egy népszerű étteremből a mexikói Puerto Vallartából – erősítették meg a hatóságok. Úgy vélik, ez annak a jele is lehet, hogy fogyatkozik a bebörtönzött drogbáró hatalma, és egy új kartell akarja átvenni a Sinaloa kartell helyét.

Jalisco állam tisztviselői korábban arról számoltak be, hogy a támadók 12 férfit vittek el helyi idő szerint hétfő hajnalban, ám az ügyészek később közölték: hat embert raboltak el egy, a La Leche étteremben tartott ünneplés helyszínéről. Eduardo Almaguer főügyész újságíróknak azt mondta, a 29 éves Jesús Alfredo Guzmán Salazar, Joaquín „El Chapo” Guzmán fia is az elraboltak között volt – írja a CNN.

Az eset újabb csapás volt Joaquín Guzmán arra irányuló erőfeszítéseire, hogy a rács mögül fenntartsa a Sinaloa kartell dominanciáját a feltörekvő Jalisco New Generation kartellel szemben.

Almaguer szerint a történtekért egy bűnözői csoport a felelős. A hat elrabolt férfi közül eddig négyet azonosítottak, a nyomozásban a mexikói hadsereg, a tengerészgyalogság, a szövetségi rendőrség és az állami rendőrség is részt vesz. Egyelőre senki nem fordult a hatóságokhoz, hogy eltűnést jelentsen be.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »