Először vettek fel méhfajokat a veszélyeztetett fajok listájára az USA-ban

Hawaiin őshonos, de ma már a kihalás szélén álló hét háziméh-fajt vettek fel a veszélyeztetett és védett fajok listájára az amerikai szövetségi hatóságok, ők az első méhek, amelyek törvény általi védettséget élveznek az Egyesült Államokban.

Az álarcos méhekhez vagy sárga arcú méhekhez tartozó rovarok élőhelyük elvesztése, erdőtüzek és az invazív növény- és állatfajok megjelenése miatt kerültek a kihalás szélére.

A méhek felvételét a veszélyeztetett és védett fajok listájára a Xerces Sociesty környezetvédelmi csoport kezdeményezte, amely éveken át tanulmányozta a rovarokat és megállapította, hogy a Hawaii és Maui szigeteken őshonos fajok populációja drámai mértékben csökkent.

A sárga arcú méhek a Hawaii-szigeteken őshonos növények beporzói, ha ezek a méhek kihalnak, az őshonos növények egy része is kipusztulhat – magyarázta Sarina Jepson, a portlandi székhelyű környezetvédő csoport igazgatója.

A hatóságok egy héttel azután hozták meg döntésüket, hogy az amerikai Hal- és Vadvédelmi Szolgálat kezdeményezte: az Egyesült Államok északkeleti térségében és a Középnyugat északi körzeteiben élő, kihalás szélén álló poszméhet vegyék fel a veszélyeztetett és védett fajok listájára.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Bizonyították: a növényvédő szerek a méhek miatt emberekre is veszélyesekA méhek titokzatos életét megfigyelő program kezdődöttIdomított méhek kiszagolják a rákotRovatok: TudományTelepülés: USACímkék: tudomány, kutatás, méhek, veszélyeztetett fajokForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »