Először rendőrt küldtek az elsős otthonába, most mégis beszélhet hitéről az iskolában

Miután egy kaliforniai iskolakerület rendőrt küldött egy elsős kisdiák otthonába, amiért az bibliai idézeteket osztott meg társaival, az ügy váratlan fordulatot vett és a hatóságok feloldották a korlátozást.

Az iskolakerület által a kisfiú jogi képviselőinek küldött levél szerint a „C” kezdőbetűvel jelölt kisdiák szabadon beszélhet vallásos meggyőződéséről az iskolában a tanítási órákon kívül.

Két hónappal ezelőtt még arról érkeztek hírek, hogy az iskola magát a serif helyettest küldte ki a kisfiú otthonába, mert az édesanyja az ebédje mellé mindig csomagolt neki némi lelki táplálékot is egy-egy bibliai vers formájában, amit a kisfiú bátran megosztott társaival az ebédszünetben.

A gyerekek annyira megkedvelték az idézeteket és rövid bibliai történeteket, hogy egyre többen kértek maguknak másolatot belőlük.

Amikor azonban az egyik kislány elmesélte a tanárának, hogy „ennél gyönyörűbb történetet még sohasem hallott”, a tanár az egyház és az állam szétválasztásának manapság szinte minden helyzetben bevethető öklével reagált a helyzetre és a papírra vetett idézeteket kitiltották az iskolából, meghagyva a kisfiúnak, hogy kizárólag a kapuban adhat ilyesmit a többieknek és csakis az utolsó kicsöngetés után.

A kisfiút emellett kétszer is leszidták az osztály előtt és felszólították, hogy se a hitéről ne beszéljen, se az édesanyja által készített idézeteket ne osztogassa.

Miközben az érdeklődő kisdiákok száma tovább nőtt, az iskola igazgatónője nyomatékosan közölte a kisfiúval, hogy az idézeteknek nincs helye az iskolában és amikor az eredménnyel nem volt elégedett, kiküldte a serif helyettest a gyerek otthonába, hogy az nyomatékosan megtiltsa neki az idézetek megosztását, mondván, hogy esetleges „megbánthat” valakit.

A tegnapi napon azonban a kisfiút képviselő Liberty Counsel közölte, hogy közbenjárásukra az iskola elismerte a gyerek alapvető jogait, aminek része a szólás szabadsága is.

„Ilyesmit az egykori kommunista Romániában tudtam volna elképzelni, ahol magam is felnőttem és ahol általános iskolába jártam, de a rendőröknek nem kellene 7 éves gyerekeket megfélemlíteni azért, mert Jézusról mernek beszélni a „szabadság országában,”

mondta Horatio Mihet, a Liberty Counsel jogi osztályának vezetője.

Forrás: wnd.com


Forrás:idokjelei.hu
Tovább a cikkre »