Először csökkent az okostelefonok eladása

Először csökkent az okostelefonok eladása egy negyedévben éves szinten a világban, a március végével záródott három hónapban az értékesítés 3 százalékkal zsugorodott az egy évvel korábbihoz képest – közölte a Strategy Analytics piackutató vállalat vasárnap.

A cég adatai szerint az első negyedévben 334,6 millióra mérséklődött az okostelefon-készülékek értékesítése az egy évvel korábbi 345 millióról, elsősorban a feltörekvő országok, köztük Kína keresletcsökkenése miatt.

A Strategy Analytics kimutatásai szerint a dél-koreai Samsung Electronics maradt a világ vezető okostelefon-gyártója az első negyedévben, ugyanakkor értékesítése 4,5 százalékkal 79 millió készülékre esett. A Samsung piaci részesedése 23,6 százalékra zsugorodott a negyedévben az egy évvel korábbi 24 százalékról.

A képzeletbeli dobogó második helyén továbbra is az Apple áll 51,2 millió eladott telefonkészülékkel, ami 16 százalékos zuhanás éves összevetésben. Az Apple piaci részesedése 17,7 százalékról 15,3 százalékra csökkent.

A harmadik legnagyobb, 8,5 százalékos piaci részesedést a Huawei Technologies kínai cég tudhatja magáénak. Ugyancsak kínai a negyedik helyen álló OPPO, 4,6 százalékos részesedéssel és az ötödik Xiaomi, amelynek 4,4 százalékos volt a piaci hányada.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »