Előre jelzi a szívinfarktust a magyar okosóra

Életet menthet: ha veszély közeledtét észleli, automatikusan jelzést küld viselőjének, illetve egy orvosi csapatnak.

 

Pulzusmérő okosórából már több tucatnyi típus elérhető a piacon, illetve számos olyan nyakba akasztható, vagy karpántként viselhető eszköz is kapható, melyek segítségével idős emberek egy gombnyomással tudják jelezni az egészségügyi szolgálatoknak, ha orvosi segítségre szorulnak, rosszul érzik magukat, vagy rohamuk van.

 

A hazai és nemzetközi kardiológusok bevonásával, Magyarországon fejlesztett MAP Health Watch nevű okos óra viszont olyat tud, amit más eszköz nem: folyamatosan monitorozza viselője egészségi állapotát és életfunkcióit, és automatikusan jelzést küld a viselőjének, illetve egy orvosi csapatnak, ha veszély, például szívinfarktus közeledtét észleli.

 

Speciális algoritmus, egyedülálló pontosság

 

A több éve zajló fejlesztés során az eszköz „agyát” jelentő algoritmust olyannyira sikerült tökéletesíteni, hogy a világon egyedülálló pontossággal, hat meghatározott paraméter segítségével képes előrejelezni a leggyakoribb életveszélyes betegségeket, egészségügyi vészhelyzeteket.

 

A MAP Health Watch folyamatosan méri:

a szívizom összehúzódásakor keletkező elektromos feszültséget (EKG),a szívritmust,a mozgást,a bőrfelület hőmérsékletét,a galvánellenállást,és a vérnyomást.

 

 

 

Már előrendelhető az interneten

 

A MAP Health Watch a napokban egyszerre lépett a magyar és nemzetközi piacra. Az Indiegogo-n már 195 dollárért előrendelhető. Úgy fest, a közösségi finanszírozási kampány zajos sikert arat, hiszen kevéssel több mint egy héttel az indulás után, már több mint 31 ezer dollár értékben vásároltak érdeklődök az eszközből világszerte.

 

Forrás: hirado.hu

 

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »