Előnybe kerültek az erdélyiek a BL-selejtezőben

Előnybe kerültek az erdélyiek a BL-selejtezőben

Előnybe kerültek a romániai csapatok az idén debütáló férfi kosárlabda-Bajnokok Ligája első selejtezőkörének nyitómérkőzésén: kedd este a Nagyváradi VSK hazai pályán legyőzte a szlovákiai Privigyét 71:64-re, míg a Kolozsvári U-BT a ciprusi AEK Larnaca vendégeként nyert 78:50-re.

vskpri554_bA váradiak (fehér mezben) megizzadtak a győzelemért (fotó: Ovi D. Pop/Facebook)

Mint az eredmény is mutatja, a Szamos-partiak rendkívül könnyedén arattak sikert, edzőjük, Mihai Silvășan így teljesen elégedetten nyilatkozott a látottakról. A partiumi „piros-kékeknek” ezzel szemben meg kellett izzadniuk az ünneplésért, hiszen a harmadik negyedben ellenfelük hat pont különbségre is elhúzott tőlük, és csak kiváló hajrájuk, no meg hatékony labdaszerzésük révén várhatják előnyből a csütörtöki visszavágót.

A meccs után szélsőjük, Sean Barnette és edzőjük, Cristian Achim is rámutatott arra, hogy a találkozó előtt nem tudtak túl sokat az ellenfélről, mert annak az idei szezonban még nem voltak hivatalos mérkőzései, a kerete pedig sokat változott a tavalyihoz képest. Abban is egyetértettek, hogy a pontkülönbség semmire sem garancia, mert a kosárlabdázásban bármi megtörténhet.

„Nyilván a továbbjutást célozva megyünk Szlovákiába, de nehéz utazás után, 48 órán belül a második meccset is lejátszani. Valódi kihívás ez mindkét fél számára, és nem vagyok meggyőződve arról, hogy az, aki ezt a programot készítette, tisztában van ezzel. Nekem is és a játékosaim többségének is újdonság” – magyarázta Achim. Rámutatott, hogy velük ellentétben a szlovákiai csapat számára nincs limitálva a légiósok szerepeltetése, ráadásul a tapasztaltak alapján kiváló erőnlétben vannak. „A legfontosabb, hogy frissek legyünk a visszavágón. Meggyőződésem, hogy az a csapat jut majd tovább, amelyik fizikailag erősebb lesz” – tette hozzá.

A Nagyváradi VSK csütörtökön 19 órakor lép pályára a Felső-Nyitra menti városban, továbbjutása esetén pedig a bolgár Lukoil Szófiával játszanak majd a második selejtezőkörben. A Kolozsvári U-BT ugyancsak csütörtökön 19 órakor lép pályára hazai közönsége előtt, továbbjutása esetén pedig a török Usak Sportif lesz az ellenfele.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »