Előnybe került a City’us a futsaldöntőben

Előnybe került a City’us a futsaldöntőben

A címvédő Marosvásárhelyi City’us kihasználta a hazai pálya előnyét, és magabiztos játékkal 4-0-ra verte a Temesvári Informaticát az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság döntőjének első mérkőzésén, így már csak egy idegenbeli győzelemre van szüksége az újabb trófea megszerzéséhez.

img_3059_or_b

A kedd esti összecsapást nagy érdeklődés mellett rendezték a ligeti sportcsarnokban. A tavalyi győztes City’us – amely sorozatban hetedik bajnoki fináléját vívja – pedig kezdeményező szellemben lépett pályára, miközben a futsalban újonc Informatica nem tudta kibontakoztatni játékát.

Nyolc perc elteltével a vásárhelyiek Aguiar szép összjáték utáni góljával megszerezték a vezetést, majd négy perc múlva Covaci kettőre növelte előnyüket. Ezután kiegyenlítettebbé vált a játék, a vendégek többet birtokolták a labdát, azonban Carlao remek védéseinek köszönhetően nem tudtak betalálni. A félidő végén ellentámadásokkal veszélyeztetett a City’us, és a 18. percben Stoica labdaszerzés után lőtt gólt: ezzel a vásárhelyiek 3-0-s vezetéssel vonultak az öltözőbe.

A második játékrész ugyanúgy kezdődött, ahogyan az első befejeződött: a temesváriak irányítottak, azonban a City’us jól védekezett. A 26. percben az Informatica szerb idegenlégiósa, Stefan Rakics megkapta második sárga lapját, így kiállították, a hazaiak pedig kihasználták emberelőnyüket, és Răducu találatával eldöntötték a mérkőzést. Ezt követően vészkapus taktikára váltottak a vendégek, de tehetetlenek voltak a házigazdák hibátlan védekezésével szemben.

Az egyik fél második sikeréig tartó finálé következő találkozóját hétfőn 19.30-tól rendezik Temesváron. Ezt a DigiSport élőben közvetíti, akárcsak a szükség esetén szerdán rendezendő harmadik összecsapást.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »