Élőláncot von a parlament köré a DK

A Demokratikus Koalíció szeptember 2-án kampányt indít, amellyel minél több embert szeretne rávenni arra, hogy maradjon távol a kvótareferendumtól. A párt a népszavazás előtti napon, október 1-jén élőlánccal akarja körbevenni a Parlamentet.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője szerdán az MTI-nek azt mondta, hogy az Orbán-kormány ki akarja vezetni Magyarországot az Európai Unióból. Szavai szerint a Demokratikus Koalíció tisztában van azzal, hogy az október 2-ai “álnépszavazás” ennek a sorsdöntő, Magyarország számára végzetes lépésnek az előkészítése.

A politikus hozzátette, hogy ezért elsőként – már a népszavazás bejelentésének napján – a Demokratikus Koalíció közölte, távol marad a referendumtól, és erre szólít fel minden demokratát és demokratikus pártot.     

Úgy fogalmazott, hogy a Gyurcsány Ferenc pártelnök által megtett javaslathoz azóta az Együtt, a Párbeszéd Magyarországért, a MOMA – Modern Magyarország Mozgalom Párt, legutóbb pedig a MSZP “csatlakozott”.

Ezzel reális esély kínálkozik arra, hogy az Orbán Viktor által indított “álnépszavazás” érvénytelen és eredménytelen legyen, ez pedig felgyorsíthatja a rezsim bukását – jelentette ki.

Hangsúlyozta, hogy a Demokratikus Koalíció emellett “Maradj otthon, maradj Európában” címmel kampányt is indít a távolmaradás mellett.

A távolmaradás is szavazás, annak megerősítése, hogy Magyarország megerősíti uniós tagságát, összetartozását a szabad, demokratikus országok közösségével – indokolta kezdeményezésüket.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »