Élő Oscar-szoborral ünnepelték a Saul fiát Kolozsváron

Élő Oscar-szoborral ünnepelték a Saul fiát Kolozsváron

Megadták a módját az Oscar-díjas film vetítésének a kolozsvári Victoria moziban. A premieren a film erdélyi szereplője, Molnár Levente mesélt a forgatásról.

Romániában a héten kezdték el vetíteni a Saul fiát, Kolozsváron pedig különleges módon ünnepelték a legjobb idegen nyelvű film díját elnyerő filmet. A színpadon ugyanis egy élő Oscar-szobor fogadta a nézőket a vetítés előtt.

Az erdélyi filmes portál, a Filmtett beszámolója szerint amikor a szobrot megtestesítő embert lesegítették a színpadról, legalább akkora tapsot kapott, mint Molnár Levente, a film kolozsvári mellékszereplője, aki a filmben Saul barakkbeli lázadást szervező társát alakítja.

Molnár Levente a Kolozsvári Állami Magyar Színház színésze megköszönte az Oscar-gála előtti és utáni szurkolást. Molnár elmesélte, hogy a legnagyobb kihívásként magát a remekül felépített díszletet nevezte meg: “nem kell színésznek lenned ahhoz, hogy ha betesznek egy ilyen díszletbe, az mellbevágjon” – mondta a színész. Blokkolni kellett a munkát lehetetlenné tevő meghatottságot, az adott körülményekre összpontosítva kellett működni, és nem az azonosulásból származó (ön)sajnálatból építkezni – hangsúlyozta Molnár. (hvg.hu)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »