Elő kell kotorni a felejtés hordaléka alól a bátorság ősi erényét

Elő kell kotorni a felejtés hordaléka alól a bátorság ősi erényét

Így hangzott Orbán Viktor március 15-i beszédének legszebb és egyben kulcsmondata, melyet a következőképpen folytatott: „ezen áll vagy bukik, Európa jövője.” Az 1948 március 15-e napját idéző borús időben, a fekete esernyőkkel befedett Múzeumkertben, ma Magyarország miniszterelnökének szavai vészjósló párhuzamot vontak dicső forradalmaink előszele és a jelenkori helyzetünk között.

2016. március 15. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 168. évfordulóján rendezett állami ünnepségen Budapesten, a Múzeumkertben 2016. március 15-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

A történelmünk folyamán számtalanszor megmutatkozó ezeréves barátság letéteményeseiként – ahogy minden évben – idén is képviseltették magukat lengyel testvéreink nemzeti ünnepünkön. Orbán Viktor természetesen köszöntötte „Bem tábornok lelkes utódait, a lengyel légiót”, és biztosította őket Magyarország támogatásáról, a mellettük való kiállásról Brüsszelben.

Az újkori népvándorlás azonban ma egész Európára veszélyt jelent, az utolsó forradalmunk óta eltelt bő fél évszázad során nem volt még ilyen közel nemzetünk ahhoz, hogy fellázadjon az elnyomó hatalmak ellen. És ez magyarokra, lengyelekre és minden „még a józan eszét el nem elvesztő” európai népre igaz. Ma újra aktuális a kérdés: rabok legyünk vagy szabadok?

Ahogy a miniszterelnök fogalmazott, a magyar olyan ember, aki kiáll az igazáért, ha kell, de nem keresi a bajt. Béketűrő fajta, aki ritkán adja forradalomra a fejét, azonban 1848-ban és 1956-ban nyomós oka volt rá. „És, ha már forradalmat csinálunk, megadjuk a módját” – jelentette ki Orbán. Nem véletlen, hogy a ’48-asok és az ’56-osok cselekedeteit megőrizte a világ dicsőségei között.

Sajnos az is igaz a magyarra, hogy egységet csak a baj kovácsol belőle. Hol marad hát az egység most, az újkori népvándorlás idején? Most van arra szükség, hogy az egész Kárpát-medencében minden magyar egy akarattal álljon ki hazájának, s kultúrája bölcsőjének, Európának védelme érdekében. Ha egy éve még sokan balgák voltak és nem látták, miért megy neki újra Orbán az Európai Unió vezetésének, majd hogy miért építtet kerítést, azok, akik tárt karokkal fogadták a „menekültsereget”, most már látniuk kell – mikor Európa józan része mind Orbán példáját követi –, hogy ismét az elnyomás fenyeget. Ezúttal nem karddal támadnak, hanem vérengző barbár hordákat küldenek ránk, akik gátlástalanul robbantanak, ölnek, erőszakolnak.

Ha most nem emeljük fel szavunkat, ha most nem parancsolunk megálljt a kultúránk, kereszténységünk, civilizációnk szisztematikus elpusztítóinak, azoknak, akiknek a nemzetállamok eltörlése és az európai egyesült államok megteremtése a céljuk, akkor végünk.

A kor, amelyben élünk újra mellünknek szegezi a kérdést: rabok legyünk vagy szabadok? Orbán szerint, ha Európa nem szabad, a magyar sem lehet az, hiszen népünk sorsa összefonódott a kontinensével. És a szabadság az igazság kimondásával kezdődik. Azonban ma Európában ott tartunk, hogy tilos kimondani az igazságot. Tilos kimondani, hogy nem menekültek érkeznek, hanem megszállók! Tilos kimondani, hogy a bevándorlás bűnözést és terrort hoz! Tilos kimondani, hogy a más civilizációból érkezettek veszélyt jelentenek az európai kultúrára, a kereszténységre! – sorolta a miniszterelnök.

Égető szükség van az összefogásra Magyarország- és Európa-szerte egyaránt. Azok, akik korábban túlzónak találták vagy élesen bírálták a magyar álláspontot, ma mind a mi példánkat követik. De ha mindig pár lépéssel lemaradnak, egyszer csak már túl késő lesz. Magyarország egyedül nem elég. Orbán igaza utólag már számtalanszor bebizonyosodott Európa számára. Itt az ideje, hogy ne csak utólag kapja meg az elismerést. Az Európai Unió tagjainak zöme már látja, hogy Brüsszel a törvények fölé helyezi magát. Hogy parancsra teszi tönkre Európát. Azonban összefogással még megállíthatjuk. Az utolsó pillanatokban vagyunk, de még megálljt parancsolhatunk a bűnözésnek, a terrorizmusnak, az antiszemitizmusnak, a pusztításnak.

A magyar nemzet, történelme során mindig befogadó volt. A nemzetiségek békés együttélése jellemezte hazánkat. Azonban, amíg miniszterelnökünk ilyen keményen kiáll érdekeinkért, nem leszünk az az ország, akinek mások mondják meg, hogy kit kell befogadnia, akit arra kényszerítenek, hogy népe idegeneket szolgáljon, akik végül kitúrják saját hazájából.

„Eljött az idő, hogy megkongassuk a vészharangot! Hogy ellenálljunk, hogy szövetségeseket keressük, megmentsük Európa jövőjét!” Ma már senki szemét nem takarja a hazugságok hályoga, megtapasztaltuk az engedelmesség, a tehetetlenség árát. Orbánnak igaza van, mikor azt mondja, most olyan válsághelyzet van kialakulóban, amelyet pártállástól függetlenül egységben tudunk csak megoldani országosan és európai szinten egyaránt. Amely csak akkor sikerülhet, ha a szétszakítottság, a véleménykülönbség ezegyszer nem áll utunkba.

És amennyiben igaz, hogy minden forradalom olyan, mint azok, akik csinálják, akkor az a forradalom, melynek élén Orbán Viktor áll, győzelemre van ítéltetve.

Tisztelet a bátraknak! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Zana Diána – PolgárPortál

The post Elő kell kotorni a felejtés hordaléka alól a bátorság ősi erényét appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »