Elnökségi bírálat Kovács Lászlónak

Elnökségi bírálat Kovács Lászlónak

Kovács László médianyilatkozatai károsak a szocialisták számára, ezért valamilyen szankcióval kellene élni az egykori pártvezetővel szemben.

Az MSZP több, neve elhallgatását kérő prominense megerősítette azon információnkat, hogy a párt szerdai elnökségi ülésén Bangóné Borbély Ildikó felvetette: Kovács László médianyilatkozatai károsak a szocialisták számára, ezért valamilyen szankcióval kellene élni az egykori pártvezetővel szemben. Az elnökségi tag az ex-külügyminiszter legutóbbi ATV-s interjújára célzott, amelyben Kovács László kritizálta az MSZP vezérkarát, valamint a fiatal pártkádereket.

Úgy tudjuk, Bangóné felvetése nem az első alkalom volt; az utóbbi hónapokban az elnökségben és a párttagságban egyaránt többször felvetődött, hogy Kovács László előzetes egyeztetés nélkül, önjáróan nyilatkozik a sajtónak, és ezzel rombolja a párt megítélését. A Magyar Időket tájékoztató elnökségi tagok az esetleges szankcionálásról azt mondták, a kizárást semmiképpen nem tartják járható útnak, mert egy ilyen formátumú politikus eltávolítása újabb indulatokat gerjesztene a pártban. A belső szabályok adta enyhébb szankciók – például megrovás – viszont komolytalanok lennének.

Hírdetés

Kovács László aMagyar Időknek azt mondta, hogy nem értesült erről az ügyről, de szívesen áll bármilyen vizsgálat elé. – Zárt pártfórumon nagyon szívesen megvitatom azokat a korábbi szerepléseimet, amelyek egyeseket felháborítanak. Jó szívvel támogatom Botka Lászlót, Molnár Gyulát, Hiller Istvánt, Tóth Bertalant és a párt minden vezetőjét, akiknek a tisztség betöltéséhez megvan a szükséges tehetségük, tudásuk, tapasztalatuk és a teljesítményük. Nekem azokkal van vitám, akik azt gondolják, hogy elég a fiatal kor és az imént felsoroltak lényegtelenek – fogalmazott a volt külügyminiszter.

A minket tájékoztató szocialisták ugyanakkor állítják, már Mesterházy Attila elnökségének végétől rendre visszatérő problémát okoznak Kovács László médianyilatkozatai, amelyek miatt többször kérték is a volt pártelnököt, hogy legyen megfontoltabb, és egyeztessen előzetesen a vezetéssel. A megbeszélések után csupán néhány hétig fogta vissza magát a politikus, utána ismét egyeztetés nélkül kritizálja az MSZP vezetőit.

A baloldali zűrzavarra pedig újabb bizonyíték, hogy miközben az MSZP elnöksége szerdán elnökségi ülést tartott, és beállt Botka mögé, a lehetséges szövetségesekkel pedig még el sem kezdődött az egyeztetés, akad olyan szocialista politikus, aki már megkezdte a kampányát. Ugyanaznap délután kettőkor Huszár Máté, Salgótarján MSZP-s alpolgármestere egy mátraverebélyi lakossági fórumon bejelentette, hogy el kíván indulni a 2018-as országgyűlési választásokon a választó­kerületben.

A lehetséges szövetségesek oldaláról pedig Vadai Ágnes szólalt meg, de a Demokratikus Koalíció alelnöke nem oszlatta el a homályt. Vadai a Kossuth rádió 180 perc című műsorában mondta pénteken, hogy a Demokratikus Koalíció személyi kérdések helyett egyelőre inkább programokról tárgyalna a baloldali ellenzéki pártokkal. Vadai Ágnes hangsúlyozta: a DK-nak biztosan lesz miniszterelnök-jelöltje, de az még kérdéses, hogy más ellenzéki pártokkal közös jelöltet állítanak-e. Az összefogást ugyanakkor hasznosnak tartják – mondta az alelnök.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »