Elmosta a vihar a Sarmizegetusa Regiába vezető utat

Elmosta a vihar a Sarmizegetusa Regiába vezető utat

Három szakaszon is súlyo­san meg­rongálódott a Sar­mi­zegetusa Regia egykori dák várba vezető út, derül ki a Hunyad megyei önkormányzat bizottságának jelentéséből.

sarmisegetuza_b

Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint a testület hétfőn tartott helyszíni szemlét a népszerű turisztikai látványossághoz vezető, nemrég felújított útszakaszon, miután hétfőre virradóra jelentősen megrongálta azt egy vihar. A zivatar után lezúdult víz három helyen is alámosta az úttestet, volt ahol az aszfalt háromnegyedét elvitte. Másik négy helyen a nagy vízhozam által okozott földcsuszamlások miatt keletkezett kár.

A Hunyad megyei önkormányzat közleményében arról is beszámol, hogy a kár miatt egy négyméteres szakaszon le kellett zárni az utat a gépkocsiforgalom előtt. A megyei tanács közlése szerint a következő öt napban megjavítják az érintett szakaszokat, a munkát egy, a Szászváros környéki utakat karbantartó cég végzi majd el.

A Sarmizegetusa Regia egykori dák vár felé vezető utat hétfőre virradóra rongálta meg egy vihar, a nagy mennyiségű lezúduló víz farönköket és szikladarabokat hordott az aszfaltra, és alámosta annak alapját, így több helyen is beszakadt. Vladimir Brilinsky, a régészeti lelőhely ügyvezetője elmondta, hogy hasonló erősségű vihart húsz éve nem tapasztaltak a térségben. A turisztikai látványossághoz vezető 19 kilométeres utat egyébként májusban adták át, felújítása tavaly augusztusban kezdődött, és mintegy 18 millió lejbe került.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »