Elmennek focit nézni a képviselők, leáll a parlament munkája

Idén június 13-án ér véget a parlament tavaszi ülésszaka, holott az egyes minisztériumoknál még több olyan törvényjavaslat, módosítás van betárazva, amelynek ősz előtti elfogadásához komoly politikai és lobbiérdekek fűződtek. Az elmúlt hetekben azonban a kormánypárti képviselők egymás után jelentették be, hogy külföldi utazás miatt nem tudnak jelen lenni az ülésteremben – írta az atv.hu.

A honatyák távolmaradásának dátumai gyanúsan egybeesnek a 2016-os foci Európa-bajnokságon hosszú idő után újra szereplő magyar válogatott meccseivel – az első meccset épp június 14-én játsszák.

Az ATV parlamenti forrásai szerint az egyes szaktárcáknak lett még volna pár ötletük, hogy mely jogszabályváltozásokat nyomják át a Házon, ám a bizottsági elnökök és a kormánypárti frakciók is jelezték, hogy bizonyos témák végigvitelére már nem lesz elég a rendelkezésre álló két hét, csak arra koncentráljanak, amit eddig benyújtottak, a többit dolgozzák ki alaposabban az őszi ülésszakra.

Az is igaz azonban: hivatalosan június 15-ig tart minden évben a tavaszi ülésszak. Az elmúlt években viszont nem volt olyan nyár, amikor erre ne húztak volna rá még legalább 2-3 hetet.

Szerző: ATV – VG


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »