Ellepte a török titkosszolgálat Németországot

Az egykori kelet-német kommunista titkosszolgálat, a Stasi által foglalkoztatott ügynökök számát is meghaladja az a mennyiségű Erdogannak dolgozó beépített hatósági személy, amelyik egész Németországban mostanra már sikeresen kiépítette megfigyelői hálózatát. A Die Weltnek nyilatkozó anonim forrás szerint ez legfőképpen a puccs utáni időszakban vált láthatóvá, hiszen a gülenista törökök után már Németországban is vadásznak az Erdoganhoz hű ügynökök.

Magyar Menedék - Tepe

Ami a legmeglepőbb, hogy a hatezer Erdogan-párti titkosszolga közül csupán 500-ra tehető a vérségi szinten török származással bíró hatósági személy. Ennek értelmében a török állam több ezer olyan tősgyökeres németet tudott információs hálójába beszervezni, amely akár a német állam kárára is tevékenykedhet. Ráadásul a török titkosszolgálat (MIT) a német ügynökökkel (a BND-sekkel) is együtt szokott működni, így e jelentés komoly nemzetbiztonsági és diplomáciai kereszthuzalozásról tanúskodik.

Mint ismert, kétszeres tényleges életfogytiglani, valamint további 1900 évi börtönbüntetést, illetve hatalmas összegű bírói pénzbírságot kért egy törökországi ügyészség az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen török hitszónokra, akit Ankara a július 15-i katonai puccskísérlet kitervelőjének és fő felelősének tart. A sikertelen puccs óta Erdogan több tízezer embert vett őrizetbe Törökországban.

888.hu nyomán


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »