Ellentüntetők zavarták meg a leszbikus flashmobot

Ellentüntetők zavarták meg a leszbikus flashmobot

Villámcsődületet szerveztek leszbikusok csütörtök este nyolckor az ELTE Múzeum körúti kampuszán lévő Könyvtár Klub területén. Az eseménysort ellentüntetők zavarták meg, akik a buzerancia és szodómia jelszavakat skandálták.

Az összejövetel apropóját az adta, hogy az egyetemi vendéglátóhely egyik pincérnője lehurrogott egy csókolózó leszbikus párt. A szervezők hangsúlyozták, hogy a rendezvény nem az egyetemi kocsma ellen irányul, hanem általában véve kívánják felhívni a figyelmet a leszbikusok elleni diszkriminációra. „Minden leszbikus csók egy forradalom!” – hangsúlyozta rövid beszédében Szűcs Teri aktivista, majd Barna Margit énekes adta elő a skót Camera Obscura zenekar French Navy című dalát. A minikoncertet pedig mintegy 3-4 leszbikus pár vezényszóra történő csókolózása követte.

Az eseménysort megzavarta a magát Konzervatív Hallgatók Szövetségének nevező szervezet ellentüntetése. László Balázs, a csoportosulás elnöke a Bibliáról szónokolt, míg néhány társa transzparenseket emelt a magasba. A hungaristákhoz köthető társaság a beszéd és a csókolózás alatt „Buzerancia! Szodómia!” skandálásban tört ki, mintegy megerősítve azt a diszkriminációt, amely ellen az  önmagában véve jelentéktelenségbe fulladó eseményt meghirdették. A villámcsődületen 10-15 leszbikus, 8-10 ellentüntető és 6-10 újságíró és fotós volt jelen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »