Ellenkampányt terveznek a kétfarkúak

Ellenkampányt terveznek a kétfarkúak

Humoros ellenplakátokkal reagálna a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a kormány hirdetéseire. Kovács Gergőék többek közt tájékoztatnának, hogy „a korrupciós bűncselekmények legnagyobb részét politikusok követik el.”

Miközben hivatalosan is beindult a népszavazási kampány, a parlamenti ellenzék nem nagyon látszik aktivizálni magát. A kormány ráadásul már jóval korábban elindította saját, úgynevezett tájékoztató kampányát (ennek kapcsán a hét elején megírtuk, hiába zajlik szemmel láthatóan kampány egy adott időszakban, az jogilag mégsem tekinthető annak. Ellenszer nincs tehát a kormány plakátolására.)

Ha sosem találkozunk félelmünk tárgyával

Ugyanakkor a kampányidőszak alatt mégsem feltétlenül maradunk ellenhirdetések nélkül: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt legalábbis bejelentette, újra pénzt gyűjt ellenkampányra. „A kormány még mindig nem lett jó fej, és továbbra is arra költi a pénzünket, hogy megmondja nekünk, mitől féljünk és mit utáljunk” – közölte oldalán a Kovács Gergő vezette párt, máris közzétéve terveit, milyen plakátokat helyeztetnének ki. Ezeken a kormány „Tudta?” hirdetéseit figurázzák ki, újabb ijesztő lehetőségekre és tényekre felhíva a figyelmet. Az egyik tervezett szöveg így „a víz a fulladásos halál egyik leggyakoribb oka lenne”, de felhívnák a figyelmet arra is, hogy „egy átlagos magyar több ufót lát élete során, mint menekültet”. Ezek mellett találunk „a korrupciós bűncselekmények legnagyobb részét politikusok követik el” feliratú hirdetéseket is. A párt közlése szerint ezekkel megmutatnák, hogy félni szinte bármitől lehet, főként úgy, „ha sosem találkozunk félelmünk tárgyával”. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt úgy látja, egyszerű „bármilyen csoport ellen lejárató kampányt folytatni”, ha csak szelektíven emlegetjük a tényeket, azaz a csoportot egy negatív jellemzővel azonosítjuk.

A gázszerelők munkája

A párt közölte, várja az adományokat a plakátokhoz. Nem először tesz így: tavaly a „ha Magyarországra jössz…” plakátokat parodizálták ki, szintén közösségi finanszírozásból. A kormány akkor is a bevándorlók kapcsán közölte többek közt, hogy aki Magyarországra jön, nem veheti el a magyarok munkáját. A kétfarkúak válasza erre többek közt az volt: „ha Felcsútra jössz, nem veheted el a gázszerelők munkáját”. Az első plakátokat akkor július 1-jén tették ki, miután a pénzgyűjtés roppant sikeres lett: a Vastagbőr bloggal közös gyűjtésre csak négy nap alatt harmincmillió forint jött össze. Akkor első körben 500, majd még 350 plakátot helyeztek ki.

A kormány menekültkvótákról szóló népszavazását október 2-án tartják meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »