Elkezdték átszállítani a kontinensfoglaló hordát a görög szigetekről a szárazföld felé – egyre többen érkeznek Törökországból

Nőtt az elmúlt napokban a Törökországból a görög szigetekre az Égei-tengeren át illegálisan érkező migránsok száma – közölte szombaton a betolakodókkal foglalkozó görög válságstáb Athénban.

Az égei-tengeri görög szigeteken létesített regisztrációs központokban szombaton 10 462 illegális bevándorló tartózkodott, noha csak 7450 ember elhelyezésére van lehetőség. A zsúfoltságot enyhítendő időközben megkezdték átszállításukat a görög szárazföldre.

Az Európai Unió és Törökország között március 18-án a menekültügyben létrejött megállapodás előtt, februárban naponta átlagosan csaknem 2000 illegális bevándorló érkezett Törökországból Görögországba. A megállapodás után ez a szám jelentősen mérséklődött, hivatalos adatok szerint napi átlagban áprilisban 121, májusban 55, júniusban 51, júliusban 59 volt. Ezután augusztus 13-áig ismét emelkedett: naponta átlagosan mintegy 100-an érkeztek illegálisan Törökországból az égei-tengeri görög szigetekre.

Jannisz Muzalasz görög bevándorlásügyi miniszter pénteken Alekszisz Ciprasz görög kormányfővel találkozva mindazonáltal úgy nyilatkozott, hogy az enyhe növekedés ellenére Törökország betartja az EU-val kötött megállapodást.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »