Elkezdődött a Valami Amerika 3 forgatása

Elkezdődött a Valami Amerika 3 forgatása

BUDAPEST. Elkezdõdött Herendi Gábor nagysikerû filmsorozata, a Valami Amerika harmadik részének forgatása a hétvégén. A munkálatok a tervek szerint augusztus 2-ig tartanak, a film 2018. február 15-én kerül a magyar mozikba.

A Valami Amerika elsõ részét 2002-ben, a másodikat 2008-ban mutatták be – emlékeztetett hétfõn kiadott közleményében a produkció, hozzátéve, hogy a két filmet azóta is játsszák a mozik és a televíziók. "A nézõk szinte követelik a folytatást, egyfajta kultuszfilm lett" – fogalmazott Herendi Gábor.  

 A Valami Amerika 3 szereposztása nagyrészt követi az elsõ két részét, de új szereplõk is feltûnnek a vásznon. Pindroch Csaba, Szabó Gyõzõ, Hujber Ferenc, Szervét Tibor, Ónodi Eszter, Oroszlán Szonja, Csuja Imre, Faragó András, Thuróczy Szabolcs és Tompos Kátya mellett a harmadik részben Pokorny Lia, Stohl András, László Zsolt, Nagy Ervin, Kovács Lehel és Scherer Péter is szerepet kap.   

A történet szerint Tamás, Ákos és András, a balek testvérek minden eddiginél lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szélhámos Alexnek köszönhetõen. A körülményeket bonyolítja a rendõrség és a két rivális maffiabanda, Baláék és Toniék is. Egy rejtélyes, milliókat érõ, lopott bélyegért indul hajsza, amelynek tétje a fiúk sorsa. Eszter és Timi is beleveti magát a nyomozásba, mindenki versenyt fut az idõvel.   

A Valami Amerika 3 stábjából több kreatív szakember is részt vett az elsõ két rész munkálataiban, de új nevek is csatlakoztak a csapathoz. Herendi Gábor rendezõ a Valami Amerika 3 produceri feladatain Nagy Mónikával és Peták Eleonórával osztozik, a forgatókönyvet együtt jegyzi Divinyi Rékával. A film operatõre Márton Balázs, látványtervezõi Horváth Viktória és Nánássy Zsolt, jelmeztervezõje Sinkovics Judit, hangmérnöke Major Csaba, vágója Király István, gyártásvezetõje Téni Gábor.

A nagyjátékfilm a Magyar Nemzeti Filmalap csaknem 498 millió forintos támogatásával készül.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »